На Рівненщині обмежили рух вантажівок у напрямку Києва

На Рівненщині обмежили рух вантажівок у напрямку Києва

Важливо
На Рівненщині обмежили рух вантажівок у напрямку Києва
. фото з архіву Суспільного

На Рівненщині через негоду ввели обмеження для руху вантажівок. Вони почали діяти з 12-ї години 8-го лютого. Про це повідомили у пресслужбах поліції та Служби автодоріг. Йдеться про трасу міжнародного значення Київ – Чоп.

З Києва транспорт пускають, а от у бік столиці ні.

"Про зняття обмежень буде повідомлено додатково. Водночас зазначаємо, що проїзд всією мережею державних доріг у Рівненській області забезпечено", - йдеться в повідомленні пресслужби шляховиків.

Речник Служби доріг на Рівненщині Дмитро Леонтіюк уточнив, що таке обмеження спричинено тим, що штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Укравтодору намагається уникнути накопичення вантажівок та заторів на дорогах Київської області.

Перечекати негоду можна на спеціальних майданчиках вздовж державних доріг. Вони нанесені на Google-мапу.

Що відомо

  • На автостанціях у Рівному повідомили, що станом на ранок зривів рейсів через негоду не було. Однак, припустили, що такі можуть бути ближче до вечора, адже негода посилюється.
  • Найскладніше станом на ранок, за даними Служби доріг, було на півдні області, там сильно сніжило, температура опустилась до -15. До того ж сильний вітер намітає пухкий сніг одразу за спецмашиною, яка знімає з траси сніговий покрив, – повідомили у пресслужбі ДСНС.
  • Через перемети деякі громади прийняли рішення не випускати шкільні автобуси. Зокрема, на в Ярославицькій ТГ у двох філіях шкіл призупинили навчання. Не випустили шкільні автобуси Бугринська, Бабинська, Шпанівська, Крупецька, Радивилівська та Вербська громади. Всього із 242 шкільних автобусів області через негоду не виїхали 29. Окремі школи Корнинської та Клеванської громад призупинили навчання або перейшли в онлайн. З дому навчаються й школярі Козинської ТГ. 
  • У деяких населених пунктах відсутнє електропостачання. Від снігопаду та поривів вітру найбільше постраждав Рівненський район. Загалом знеструмлено десяток сіл.
  • За інформацією синоптиків, циклон рухається з південного заходу на північ Рівненщини. Опади продовжуватимуться протягом доби. Посилення вітру 15-20 м/с. На дорогах утворюватимуться замети у зв'язку з поривами вітру. Ближче до обіду в області очікують ускладнення погодних умов до помаранчевого (другого) рівня небезпечності.
На початок