Тенісистів у Австралії знову ізолювали. Найближчі матчі перед Australian Open скасовано

Тенісистів у Австралії знову ізолювали. Найближчі матчі перед Australian Open скасовано

Тенісистів у Австралії знову ізолювали. Найближчі матчі перед Australian Open скасовано
. AP

У одного із працівників готелю, де розміщені спортсмени, виявили коронавірус.

Близько 600 гравців та представників персоналу, що мають зв'язок із Australian Open, будуть відправлені на тимчасовий карантин та протестовані на наявність коронавірусу. Про це повідомляють організатори турніру "Великого шолому".

Необхідність у тимчасовому карантині викликана тим, що у одного із працівників готелю, де розмістили тенісистів перед Australian Open, виявили коронавірус. Через це організатори змагань також прийняли рішення про відміну найближчих матчів турніру у Мельбурні, запланованих на четвер, 4 лютого.

Тенісисти перебуватимуть на карантині і повинні здати тест на коронавірус. До того їм заборонено покидати межі готелю.

"Ми працюємо над тим, щоб процес тестування пройшов як можна скоріше. Матчі у Мельбурні в четвер не відбудуться. Подальша інформація щодо матчів у п'ятницю буде оголошена згодом", - відзначили організатори Australian Open.

Попри відміну найближчих матчів, влада штату Вікторія впевнена в тому, що позитивний випадок коронавірусу не повинен вплинути на хід проведення Australian Open.

Близько 1200 гравців, тренерів та суддів прибули до Австралії посеред січня. Після прибуття до країни вони перебували на двотижневій самоізоляції.

Читайте також: Ястремська програла апеляцію у CAS. Рішення про відсторонення залишається в силі

Минулого тижня учасникам Australian Open дозволили вийти з карантину. Більшість із них почала проводити перші матчі у Мельбурні перед головним турніром.

У четвер, 4 лютого, свої ігри мали зіграти Еліна Світоліна та Марта Костюк.

Що відомо

  • На Australian Open повинні зіграти троє українців: Еліна Світоліна і Марта Костюк (у жіночій сітці), а також Сергій Стаховський (у чоловічій).
  • Australian Open повинен пройти з 8 по 21 лютого. Діючими переможцями турніру є Новак Джоковіч та Софія Кенін.
На початок