Позов батька загиблого бійця проти Зеленського: суд обрав нову дату

Позов батька загиблого бійця проти Зеленського: суд обрав нову дату

Позов батька загиблого бійця проти Зеленського: суд обрав нову дату
. Радіо Свобода

Судове засідання у справі про загибель на Донбасі десантника Ярослава Журавля відбудеться 17 лютого. Це вирішив Печерський районний суд Києва.

Про це із зали суду повідомила кореспондентка Суспільного Віолетта Карлащук.

Позов Державного бюро розслідувань, яке не погоджується реєструвати справу щодо ймовірної "бездіяльності верховного головнокомандувача Володимира Зеленського", мали розглянути 2 лютого.

"Представник ДБР сьогодні (2 лютого – ред.) з'явився з таким проханням, щоб суддя Соколов дав пояснення, як їм проводити розслідування на чинного президента. ДБР має вносити цю справу в ЄРДР і відразу закривати, оскільки президент чинний. На цю мить все по закону", – сказав Сергій Журавель.

За словами громадського помічника Сергія Журавля Гліба Бабича, вони не виключають те, що позов може бути розширеним.

"Ми будемо консультуватися з адвокатами, оскільки з моменту першого позову до президента у справі додалися ще фігуранти, які означили себе. Це головнокомандувач Хомчак, який заявив, що люди, які загинули, та окремо Ярослав Журавель, порушили всі накази. Хоча ми знаємо, що були накази та бойове розпорядження, і воно було задовго до цього. Ще є люди, які брали участь у цій злочинній справі", – сказав Бабич.

Що за справа

Ярослава Журавля бойовики поранили 13 липня 2020 року, коли він у складі групи мав евакуювати тіло загиблого розвідника 35-ї бригади Дмитра Красногрудя поблизу Зайцевого. Чотири дні Ярослав намагався зупинити кровотечу. Це зафіксував безпілотник. Забрати пораненого не могли через обстріли бойовиків.

Батько морпіха Сергій Журавель звинувачує президента Володимира Зеленського у бездіяльності. Він вважає, що верховний головнокомандувач міг відправити спецпризначенців на порятунок сина.

23 січня Печерський суд столиці зобов`язав Державне бюро розслідувань порушити справу проти Володимира Зеленського.

На початок