Папа Римський заснував міжнародний день дідусів і бабусь

Папа Римський заснував міжнародний день дідусів і бабусь

Папа Римський заснував міжнародний день дідусів і бабусь
. Instagram

Папа Римський Франциск заснував Всесвітній день дідусів і бабусь. Свято буде відзначатися щорічно в четверту неділю липня.

Про це він оголосив під час традиційної недільної проповіді, напередодні свята Стрітення Господнього, передає Vatican News.

Папа Франциск наголосив, що бабусі й дідусі – це сполучна ланка між поколіннями. Також вони передають молодим життєвий досвід. Він пояснив, що дата святкування обрана не випадково – вона знаходиться близько до Дня вшанування святих Іоакима та Анни, дідуся та бабусі Ісуса Христа.

"Дідусі й бабусі часто є забутими, й ми забуваємо про це багатство, щоби зберегти коріння та передавати його. І тому я вирішив установити Всесвітній день дідусів, бабусь і похилих віком, що кожного року відзначатиметься в усій Церкві в четверту неділю липня, в близькості до літургійного спогадування святих Іоакима та Анни, дідуся й бабусі Ісуса", – заявив понтифік.

Що відомо

  • Папа Римський Франциск випустив декрет, який розширює права жінок брати участь у церковних богослужіннях, зокрема, читати літургії та служити при вівтарі.
  • Папа Римський вперше в історії призначив жінку на одну з топових посад у Ватикані.
  • Напередодні початку кампанії з вакцинації Папа Римський Франциск закликав громадян вакцинуватися від коронавірусу, щоб захистити себе й оточення. Він також заявив про намір прищепитися від COVID-19.
На початок