На початку лютого на дорогах Закарпаття збережеться ожеледиця

На початку лютого на дорогах Закарпаття збережеться ожеледиця

На початку лютого на дорогах Закарпаття збережеться ожеледиця
. Фото: УНІАН

Протягом 1 лютого на більшості доріг Закарпатської області збережеться ожеледиця. Про це розповів директор Закарпатського гідрометцентру Василь Манівчук.

"Удень в низовинних та передгірних районам налипання мокрого снігу. На добу з 21 год. 31 січня до 21 год. 01 лютого по Закарпатській області буде хмарно, вночі в центрі та на сході невеликий сніг, вдень часом сніг та мокрий сніг, на низовині місцями дощ. На більшості доріг ожеледиця, місцями туман", — розповів синоптик.

Рятувальники ДСНС на Закарпатті попереджають про сніголавинну небезпеку на високогір'ї краю: "У зв'язку із снігопадами та хуртовинами (на сході області через значний приріст снігу ) утримується значна снiголавинна небезпека (IІІ рiвень)", — йдеться на сторінці Управління в мережі Facebook.

Про пункти відстою на шляхах області нагадує Служба автомобільних доріг на Закарпатті. На Закарпатті їх 14. Найбільше по М-06 Київ-Чоп: один пункт на Нижніх Воротах, решта – вже за перевалом.

"Два пункта на обході Ужгорода, на М-08; стільки ж у прикордонних зонах – по М-26 біля КПП «Дяково» та «Вилок». По Н-09 пункт облаштований на обході Хуста. По Н-13 на 230 кілометрі, біля посту ДАІ. Й останній по Р-21, ви знайдете його між селами Сойми та Міжгір'я", — йдеться на сторінці Служби автомобільних доріг у мережі Facebook.

Нагадаємо, про хуртовини та ожеледь упродовж вихідних метеорологи попереджали напередодні.

Читайте також: Снігопади та ожеледиця. ДСНС попередила про погіршення погодних умов у лютому
На початок