Через знеструмлення і пацієнта на ШВЛ лікарня на Рівненщині викликала ДСНС з генератором

Через знеструмлення і пацієнта на ШВЛ лікарня на Рівненщині викликала ДСНС з генератором

Через знеструмлення і пацієнта на ШВЛ лікарня на Рівненщині викликала ДСНС з генератором
. колаж з фото ДСНС

На Рівненщині у ніч суботи, 30 січня, майже три години без електрики залишалась частина міста Березне. Районна лікарнясеред тих, кого торкнулось знеструмлення. Оскільки в закладі є пацієнт, підключений до апарату ШВЛ, заклад викликав ДСНС для перестраховки.

Що кажуть в ДСНС

Рятувальників викликали о пів на третю ночі. З Березнівської ЦРЛ повідомили, що трапилось знеструмлення усієї лікарні, в тому числі залишилось без енергоживлення й реанімаційне відділення. В останньому було дві людини, одна з яких – на апараті штучної вентиляції легень.

"Поки РЕМ проводив ремонтні роботи і відновлював електропостачання, ми забезпечували електропостачання до реанімаційного відділення, де до апарату була підключена людина", – розповів Суспільному речник Служби порятунку області Дмитро Мельник.

Він додав, що до моменту, коли в ЦРЛ живлення зникло взагалі – не дійшло, адже заклад має запасний генератор. Однак, зазначив Дмитро Мельник, лікарня вчинила правильно, перестрахувавшись та викликавши ДСНС.

Читайте також: На Львівщині через вимкнення світла померли двоє пацієнтів, які перебували на апаратах ШВЛ

В 3:40 енергоживлення у приміщеннях лікарні відновили працівники РЕМ, – додали в ДСНС

Що кажуть в "Рівнеобленерго"

У "Рівнеобленерго" Суспільному повідомили: за минулу добу в області через негоду не було жодного знеструмлення.

Що ж до Березного, то там сталось пошкодження кабельної лінії в 10 кіловольт і знеструмлення торкнулось частини колишнього районного центру.

"Енергетики перезаживили споживачів міста Березне від іншої лінії. У місті світла не було близько трьох годин. У лікарні не було годину, медичний заклад перезаживили у першу чергу", – розповіла Суспільному речниця енергетиків Алла Ліхачова.

За її словами, причини цього пошкодження ще мають встановити.

Не часто, але буває

На Рівненщині схожий випадок був кілька років тому, пригадує речник Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Дмитро Мельник. Тоді для лікарів і пацієнтів усе закінчилось добре.

"Це було в місті Рівне, влітку, коли були ускладнені погодні умови. Тоді в обласній лікарні, в хірургічному відділенні, вибило світло. Наші бійці їздили зі своїми генераторами і забезпечували електропостачання, поки енергетики проводили ремонт", – каже речник обласної служби порятунку.

Після випадку на Львівщині у листопаді 2020-го, коли лікарня не перейшла на запасне живлення і померло двоє пацієнтів, голова Рівненської ОДА розпорядився перевірити усі медзаклади в області.

На початок