Ринки, ресторани і маршрутки: де на Волині виявили порушення "карантину вихідного дня"

Ринки, ресторани і маршрутки: де на Волині виявили порушення "карантину вихідного дня"

Ринки, ресторани і маршрутки: де на Волині виявили порушення "карантину вихідного дня"
. Суспільне Волинь

Цими вихідними, 21 та 22 листопада правоохоронці склали 9 адмінпротоколів на представників бізнесу за недотримання "карантину вихідного дня", - розповіла Суспільному інспекторка управління Нацполіції Волині Марина Балдич.

Серед порушників: ресторани, кафе та продавці на місцевих ринках. Ще три протоколи склали на водіїв маршруток. Усі адмінматеріали вже направили до суду.

Крім того, цими вихідними правоохоронці почали штрафувати фізичних осіб за відсутність маски у громадському місці. Зі слів Марини Балдич, за суботу та неділю працівники Нацполіції на Волині склали 45 таких постанов: "Їх оформлювали на тих людей, які не виконували законні вимоги поліцейських та не реагував на їхні зауваження – одягнути засоби індивідуального засобу". Найбільше осіб без масок зафіксували у громадському транспорті, зупинках та на автостанції.

Продавці двох луцьких ринків, у зв'язку із "карантином вихідного дня", вирішили змінити графік роботи. Раніше вихідний понеділок зараз став робочим.

Як розповіла підприємиця ринку Аліна Гупанчук, по понеділкам працюватимуть поки існує "карантин вихідного дня". "Наразі, оскільки промислова група дуже втрачає – то вирішили зробити понеділок робочим днем просто для того, щоб підтримати підприємців", - каже жінка.

Що відомо

  • 11 листопада Кабінет міністрів запровадив в Україні загальнодержавний "карантин вихідного дня" з 14 по 30 листопада. Рішення уряду передбачає заборону роботи ТРЦ, фітнес-центрів, готелів. Дозволено працювати продуктовим магазинам, аптекам, транспорту.
  • Ресторатори та представники малого бізнесу влаштували акцію протесту під облдержадміністрацією. Близько 7 тисяч підприємців підписали звернення до голови ОДА з проханням скасувати "карантин вихідного дня".
  • Луцькрада назвала рішення уряду неконституційним і готує позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування постанови про "карантин вихідного дня"
  • У нацполіції Волині отримали лист від Луцькради з проханням не карати порушників "карантину вихідного дня", однак зазначили, що будуть виконувати рішення уряду.
На початок