"Перевірки обов'язково будуть": у Харківській міськраді нагадують про карантин під час свят

"Перевірки обов'язково будуть": у Харківській міськраді нагадують про карантин під час свят

"Перевірки обов'язково будуть": у Харківській міськраді нагадують про карантин під час свят
. Ялинка у Харкові у 2021 році. Фото: Суспільне Харків

Охочі відвідати масові новорічні заходи у Харкові повинні мати COVID-документи, нагадує заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Контролювати дотримання карантину, за її словами, будуть правоохоронці та працівники закладів.

"Не треба конфліктів", — міськрада

"Це ж вуличні заходи. Там треба просто витримувати дистанцію і носити масочку. Але бажано мати з собою документ чи QR-код, що ви провакциновані. Якщо у наших силових структур, які відповідають за контроль цього питання, якщо патрульні підійдуть і запитають документ, чи представники персоналу парку чи того закладу, куди ви прийшли, будь ласочка, пред'явіть, — сказала Горбунова-Рубан на брифінгу 16 грудня.

"Якщо немає такого документа, вибачтеся, одягніться і йдіть додому, до свого телевізору. Не треба, щоб виникали конфлікти. Перевірки обов'язково будуть. У різних виглядах: чи працівниками закладу, чи патрульними", — зазначила Горбунова-Рубан.

Віцемерка Світлана Горбунова-Рубан рекомендує дотримуватись карантину і в гостях.

"А якщо у вас такого свідоцтва немає, і ви не пройшли вакцинацію, і не перехворіли, сидіть, будь ласочка, вдома, біля телевізора, це теж свято буде", — додала Горбунова-Рубан.

За даними міськради, захворюваність на COVID-19 у Харкові знизилася. У міських опорних закладах на 16 грудня зайнято 42% ліжок.

Плани поліції

Під час новорічних свят порядок у Харкові охоронятимуть понад 2,5 тисяч силовиків, з яких 2300 поліцейських та 230 нацгвардійців, розповів 15 грудня начальник управління превентивної діяльності поліції Харківщини Сергій Бірбасов.

За його словами, поліцейські зустрічалися з організаторами масових заходів.

"Особовий склад націлений на якісне виконання своїх обов’язків, дотримання дисципліни та законності, недопущення порушення карантинних норм під час проведення масових заходів", — повідомив Бірбасов.

Що відомо

  • На Харківщині зайняті 39% ліжок для хворих на COVID.
  • Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 березня 2022 року.
  • Зимові свята у Харкові: коли відкриють ялинку та що в програмі зустрічі 2022 року.
На початок