Житомирське "Полісся" з мінімальним рахунком обіграло полтавську "Ворсклу"

Житомирське "Полісся" з мінімальним рахунком обіграло полтавську "Ворсклу"

Полісся, футбол, Житомир
Гра "Полісся" та "Ворскли", 29 квітня 2024 року. Фото: Facebook ФК "Полісся"

29 квітня у матчі 26-го туру Української Прем'єр-ліги, який проходив у Житомирі на Центральному міському стадіоні "Полісся", футбольний клуб "Полісся" здобув перемогу над командою "Ворскла". Матч завершився із рахунком 1:0 на користь "Полісся".

Перед стартом гри житомирське "Полісся" перебувало на 6 місці турнірної таблиці УПЛ. Полтавська "Ворскла" займала 8 місце. Матчі попереднього туру обидві команди програли: "Полісся" поступилося київському "Динамо" з рахунком 0:3, а "Ворскла" програла "Колосу" з рахунком 0:2.

Гру на Центральному міському стадіоні "Полісся" у Житомирі команди розпочали активно: "Полісся" стало атакувати з першої хвилини, а вже на п'ятій хвилині полтавці створили гострий момент біля воріт житомирців — лівий захисник "Ворскли" Ібрахім Кане пробивав головою у падінні. Втім, голкіпер "Полісся" Олег Кудрик відбив м'яч у стрибку.

На 12 хвилині "Полісся" мало одразу два шанси пробити в площину воріт "Ворскли", але ні Еміль Мустафаєв, ні Олександр Назаренко не змогли зробити це результативно.

Загалом, гості стартували активніше, але упродовж першого тайму вболівальники спостерігали, фактично, рівний футбол. Команди практично однаково атакували і однаково щільно працювали в обороні.

"Полісся" не пресингувало і дозволяло суперникам грати, однак біля центральнї лінії боротьба ставала активнішою.

Наприкінці першого тайму "Ворскла" активізувалася, створюючи більше гострих моментів біля воріт "Полісся". Попри це, голів від команд вболівальники у першому таймі не дочекалися, як, власне, і в додаткові 3 хвилини, компенсовані арбітром до основного часу. На перерву команди пішли з рахунком 0:0.

Загалом, за статистикою у першому таймі "Полісся" було активнішим і мало 8 ударів, з яких один — у площину воріт. У "Ворскли" таких моментів було 5, з них 2 — у площину воріт. Обидві команди подали по два кутових.

На початку другого тайму "Полісся" більше володіло м'ячем, разом з тим, обидві команди намагалися пресувати суперників, атакуючи його половину поля. На 63-64 хвилинах спочатку Ібрахім Кане з кута штрафного пробивав з розвороту, проте воротар "вовків" цей м'яч взяв; а згодом Олександр Назаренко з "Полісся" головою пробив у ближній кут воріт, але там уже спрацював воротар полтавців Павло Ісенко.

На 74 хвилині Еміль Мустафаєв зі штрафного пробив — м'яч пролетів поруч зі стійкою.

На 80 хвилині гри "Полісся" відкрило рахунок голом Назаренка, який відправив м'яч у ворота "Ворскли" з поперечної передачі Мустафаєва.

З цим рахунком команди закінчили основний час гри. Арбітр компенсував 3 хвилини, втім, у додатковий час, попри всі намагання команд, ворота лишалися сухими. Матч закінчився з рахунком 1:0 на користь "Полісся".

5 травня "Полісся" у домашньому матчі прийматиме "Зорю", а "Ворскла" 4 травня зіграє на виїзді з "Металістом 1925".

Нинішня гра "Полісся" та "Ворскли" була третьою за рахунком у цьому футбольному сезоні. У жовтні 2023 року "вовки" обіграли полтавців із рахунком 3:0. Втім, під час півфінальної зустрічі за кубок України 4 квітня 2024 року житомирці поступилися полтавцям з мінімальним рахунком 0:1, вибувши із подальшої боротьби.

"Полісся" в УПЛ

"Полісся" стало другою командою Першої ліги, яка вийшла до УПЛ сезону 2023/24. Житомирський клуб вів боротьбу за підвищення у класі з київською "Оболонню" та черкаським "ЛНЗ" у "чемпіонській" групі Першої ліги. До неї команда вийшла в статусі переможця групи А, де не зазнала жодної поразки при 13 перемогах та одній нічиїй.

На зимову паузу після першої частини чемпіонату "Полісся" пішло, посідаючи третю сходинку турнірної таблиці УПЛ. Лідерство лишалося за "Кривбасом", який відкривав другу частину чемпіонату виїзним матчем проти ЛНЗ. 25 лютого із топ-5 турнірної таблиці свої матчі проводили "Дніпро-1", "Динамо" і "Полісся", наступного дня — "Шахтар". 25 лютого у Львові "Полісся" внічию зіграло з місцевим "Рухом": матч закінчився з рахунком 1:1. Загалом, у другій частині УПЛ відбудеться 13 турів, останній пройде наприкінці травня.

Раніше Суспільне повідомляло, що у червні 2023 року контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу через пристуність на матчі вболівальників оштрафував житомирський ФК "Полісся" на 100 тисяч гривень.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок