У Житомирі бухгалтерка лікарні "збільшила" собі зарплату на 40 тисяч гривень – жінці повідомили про підозру

У Житомирі бухгалтерка лікарні "збільшила" собі зарплату на 40 тисяч гривень – жінці повідомили про підозру

Бухгалтерці однієї з житомирських лікарень повідомили про підозру у тому, що вона впродовж півтора року нараховувала собі підвищену зарплатню, лікарняні, аванси та премію. У такий спосіб бухгалтерка отримала майже 40 тисяч гривень на особистий рахунок.

Про це Суспільному розповіла речниця поліції Житомирщини Вікторія Дубовик.

За її словами, 44-річна бухгалтерка робила зарахування зарплати та інших виплат на карткові рахунки працівників закладу за допомогою системи дистанційного банківського обслуговування.

"Щомісяця з травня 2022 року й до початку грудня 2023 року бухгалтерка збільшувала розмір належної їй до виплати заробітної плати, у тому числі, авансів, а також лікарняних та премій. Цю схему вона проводила за рахунок грошей, які мали бути виплачені іншим працівникам закладу, зокрема, ліфтерам. Крім того, поліція зараз з’ясовує щодо можливого нарахування грошей родичам бухгалтерки, які також працюють в лікарні", — розповіла речниця поліції.

Зібравши докази, слідчі Житомирського райуправління поліції під процесуальним керівництвом окружної прокуратури повідомили бухгалтерці про підозру у привласненні чужого майна та в підробці офіційних документів.

У разі доведення вини бухгалтерці загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок