Сквер та парк в Житомирі мають отримати нові назви: оголошене громадське обговорення

Сквер та парк в Житомирі мають отримати нові назви: оголошене громадське обговорення

сквер парк де Шодуар назва
Сквер та парк в Житомирі мають отримати нові назви. Фото: Facebook Житомир Urban News

В Житомирі сквер на проспекті Миру, 9 та парк на Старому бульварі можуть отримати нові назви. Їх мають обрати із врахуванням результатів громадського обговорення, яке проводиться у формі електронної консультації.

Про це Житомирська міська рада повідомила 16 листопада.

Зокрема, в повідомленні йдеться, що для міського парку культури та відпочинку пропонується назва "Шодуарівський парк". А назву скверу можна обрати з-поміж двох запропонованих — сквер "Незламних житомирян" або сквер "Незалежних".

"Житомиряни можуть визначитися щодо назв зазначених топонімічних об’єктів через опитувальники. Після входу в опитувальник — потрібно зареєструватись", — пишуть в дописі.

  • Віддати свій голос за назву скверу на проспекті Миру, 9 можна тут.
  • Підтримати або ж не підтримати нову назву для міського парку на Старому бульварі можна тут.

Департамент містобудування та земельних відносин міської ради надав інформацію про Івана де Шодуара, посилаючись на Житомирський обласний краєзнавчий музей.

Сквер, парк, Житомирі, де Шодуар
Інформація про Івана де Шодуара. Скриншот зі сторінки Житомирської міської ради

Також можна подати пропозиції і зауваження до департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради:

  • у письмовій формі на електронну пошту — [email protected];
  • і усній формі за телефоном — 0412-47-07-10.

Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються, йдеться у повідомленні.

Громадське обговорення буде проводиться не менше двох місяців. Результати обговорення мають оприлюднити упродовж двох тижнів після закінчення строку подання пропозицій та зауважень на офіційному сайті Житомирської міської ради у розділі "Громадські обговорення, слухання, місцеві ініціативи".

Як писало Суспільне, 3 листопада комісія з топоніміки розглянула питання про надання нової назви міському парку відпочинку в Житомирі та встановлення колонади з барельєфом барону де Шодуару. Відповідно до Положення, питання надання назви "Шодуарівський парк" виноситься на громадські обговорення.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок