Про підозру у держзраді повідомили жителю Бердянська

Про підозру у держзраді повідомили жителю Бердянська

Про підозру у держзраді повідомили жителю Бердянська
Підозрюваний у держзраді. Фото: Запорізька обласна прокуратура

Колишньому випускнику українського військового льотного училища, жителю тимчасово окупованого Бердянська, що на Запоріжжі, повідомили про підозру у державній зраді.

Про це сьогодні, 20 червня, поінформували у Запорізькій обласній прокуратурі.

За даними слідства, після окупації міста Бердянськ чоловік брав участь у проведенні підривної діяльності проти України:

"З метою інформування ворога даними про сили оборони України підозрюваний ініціативно встановив зв'язок із колишнім одногрупником, який є одним із командирів 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку у складі повітряних сил РФ з дислокацією у селищі Шайківка".

Військовослужбовці цього авіаполку підозрюються в причетності до обстрілів багатоповерхівки у Дніпрі та торговельного центру в Кременчуці.

Чоловік збирав відомості про випускників льотного навчального закладу, які воюють у ЗСУ:

"Зібрані щодо них анкетні дані, мобільні ідентифікатори, місця їх перебування та несення служби передавав через застосунки Telegram та Viber. Ця розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки вогневого ураження пунктів базування Повітряних сил ЗСУ".

Чоловіку повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком на п'ятнадцять років або довічне, з конфіскацію майна.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок