На Вінниччині є влучання в об'єкт інфраструктури: що відомо про атаку РФ

На Вінниччині є влучання в об'єкт інфраструктури: що відомо про атаку РФ

Оновлено

На Вінниччині армія РФ поцілила в об'єкт інфраструктури. Сталося це 8 травня під час нічної атаки БпЛА та крилатими ракетами.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив начальник ОВА Сергій Борзов.

"Ворог атакує обʼєкти критичної інфраструктури. Перебувайте в укриттях до кінця повітряної тривоги! На жаль, є влучання. Працюють Сили оборони і всі служби", — написав Борзов.

Повітряна тривога в області розпочалася о 02:48 і тривала до 06:04. У цей час була загроза застосування ударних БпЛА та крилатих ракет, повідомили у Повітряних силах ЗСУ. О 06:26 знову на Вінниччині знову спрацював сигнал повітряної тривоги. У ПС ЗСУ повідомили про ракетну небезпеку для всієї України, зафіксувавши зліт зліт МіГ-31К. Тривога тривала до 06:55.

Міністр енергетики Герман Галущенко підтвердив влучання в об'єкт критичної інфраструктури на Вінниччині.

"Атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією", — написав він на Facebook-сторінці.

Внаслідок влучання ракети в обʼєкт критичної інфраструктури на Вінниччині виникла масштабна пожежа. Ніхто з працівників об'єкта та цивільне населення не травмувалися.

За інформацією ДСНС, до ліквідації пожежі залучили 63 рятувальники та 18 одиниць спеціальної техніки.

Станом на 7:00 годину ранку пожежу локалізували. Нині тривають роботи з її повного гасіння.

На початок