На маршрути Вінниці додали ще два автобуси

На маршрути Вінниці додали ще два автобуси

Автобуси Вінниці
У Вінниці збільшили кількість автобусів. Департамент транспорту та міської мобільності

У Вінниці збільшили кількість автобусів за маршрутом №16 "Водоканал – Аграрний університет".

Як розповів Суспільному розповів директор міського департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін, автобуси у березні приїхали з німецького міста Мюнстер. Працівники транспортної компанії провели техогляд, встановили валідатори для безготівкового розрахунку, а також інформаційні системи (табло).

Це вживані автобуси, 2013 року випуску, нідерландського виробництва. Вони обладнані кондиціонерами. Мають відкидні пандуси та окремі місця для пасажира на кріслі колісному. Завдяки виходу автобусів на маршрут вдалося скоротити інтервал руху з години й 50 хвилин до 55 хвилин.

На маршрути Вінниці додали ще два автобуси
У Вінниці додали на маршрути два автобуси з Німеччини. Департамент транспорту та міської мобільності
"Другий момент — це покращення доступності громадського транспорту, оскільки на Хмельницькому шосе в основному перевезення здійснюється трамваями. Безпосередньо кількість рухомого складу на трамваях, які доступні для людей з інвалідністю, маломобільних людей найнижча. Тобто таким чином ми покращуємо доступність безпосередньо на Хмельницькому шосе", — сказав Сорокін.

За його словами, у департаменті транспорту та міської мобільності працюють над збільшенням автобусного парку, щоб покривати ті райони, де немає електротранспорту. Загалом, у Вінниці на лінії 63 автобуси. В ідеалі таких має бути 70-75, сказав Сорокін.

Підписуйтеся на новини Суспільне Вінниця у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок