На Вінниччині під час комендантської години вбили поліцейського

На Вінниччині під час комендантської години вбили поліцейського

Доповнено
Розшук підозрюваних у вбивстві
Поліцейські розшукують підозрюваних у вбивстві. Нацполіція

20 квітня, близько 2 години ночі, у Гайсинському районі Вінницької області вбили 20-річного поліцейського, його напарник — поранений. Підозрювані — двоє чоловіків, які пересувалися на автомобілі.

На Вінниччині під час комендантської години вбили поліцейського
Місце, де розстріляли поліцейських під час комендантської години на Вінниччині. Нацполіція

Водіїв зупинили, оскільки ті порушили комендантську годину. Під час перевірки документів вони відкрили вогонь по поліцейських. Про це повідомили на Facebook-сторінці Нацполіції області.

"На території Вінницької та Одеської областей введено поліцейську операцію. Завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину", — йдеться у повідомленні.

На Вінниччині під час комендантської години вбили поліцейського
Місце, де розстріляли поліцейських під час комендантської години на Вінниччині. ГУНП у Вінницькій області

Підозрюваних чоловіків оголосили у розшук. Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

Поліцейський, який загинув під час нападу — 20-річний Максим Зарецький. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора року служив у секторі реагування патрульної поліції.

Поранення отримав капітан Максим Шарапанський. Він перебуває у Бершадській районній лікарні. У телефонній розмові головна лікарка медзакладу Лілія Брикуля розповіла Суспільному, у якому стані правоохоронець.

"У нього стан середньої важкості. Ближче до легкого. Травми незначні. Вогнепальних поранень немає. Ми його обстежили. Чимало саден. Він при свідомості", — сказала жінка.

Також разом з поліцейськими був цивільний чоловік. Правоохоронці везли його на освідування. На момент нападу він був в автомобілі та не постраждав.

Автомобіль, з якого стріляли по поліцейських, знайшли на території Вінниччини. В ньому були боєприпаси, що належать до військового майна, повідомив керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Рихлюк. За його словами, нападників продовжують розшукувати.

Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону перевіряє причетність до інциденту двох військовослужбовців. Також у Сухопутних військах ЗСУ повідомили, що на відео, яке поширюється медіа, присутні військовослужбовці однієї з їхніх військових частин.

Ситуацію прокоментував міністр внутрішніх справ України:

"Неважливо хто та в якому одязі, в якому стані та з якої причини, виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю Закону", повідомив на своїй сторінці Ігор Клименко.

На початок