Працевлаштування та грантові програми: якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО на Вінниччині

Працевлаштування та грантові програми: якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО на Вінниччині

центр зайнятості
ВПО на корисних роботах, що фінансуються центром зайнятості. Суспільне Вінниця

Вінницький обласний центр зайнятості пропонує низку сервісів та послуг для внутрішньо переміщених осіб. А це працевлаштування, професійне навчання, гранти для розвитку або створення власної справи та програми підтримки роботодавців, що працевлаштовують ВПО.

Як повідомили на сайті центру, для користування деякими послугами реєстрація не обов'язкова.

Послуга з працевлаштування передбачає індивідуальний підбір роботи, профорієнтацію для кожної людини з урахуванням освіти, професійного досвіду та побажань. Можна скористатися сервісами з пошуку роботи з дому. Це Єдиний портал вакансій та Електронний кабінет шукача роботи. Є також можливість взяти участь у суспільно корисних роботах, що фінансуються службою зайнятості.

Безробітних внутрішньо переміщених осіб навчають за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України. Таке навчання проводять на замовлення роботодавця за тими професіями, які мають попит на ринку праці. А ще є можливість отримати ваучер на безоплатне підвищення професійного рівня.

Для створення або розвитку власної справи переселенцям надають гранти. Є дві програми. Розмір мікрогрантів "Власна справа" становить від 50 до 250 тисяч гривень. А ось "Грант для ветеранів" передбачає отримання від 50 тисяч до мільйона гривень. Подати заявку на ці програми можна через ДІЮ. Умовою отримання грантів є створення робочих місць.

Існують також програми підтримки роботодавців, які працевлаштовують ВПО. Це може бути як компенсація на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (за умови працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа ВПО), так і компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО).

Підписуйтеся на новини Суспільне Вінниця у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок