Карантин скасований: яка ситуація на Вінниччині із COVID-19

Карантин скасований: яка ситуація на Вінниччині із COVID-19

Масковий режим — скасований, а з ним і базові протиепідемічні та профілактичні заходи, яких вживали в області для стримування спалаху COVID-19. Про це Суспільному розповіла очільниця профільного департаменту Вінниччини Ольга Задорожна.

За її словами, у "ковідних лікарнях" області ліжко-місця скорочують до мінімуму. Станом на 3 липня коронавірусною інфекцією офіційно хворіють 70 людей. У них недуга протікає у легкій, або ж середній формі.

"Сьогодні ще досі розгорнуто 700 ліжок, але їх буде менше. Так багато не треба, тому ліжка переведуть в інфекційні відділення це 10-15 ліжок у великих лікарнях і цього буде достатньо. Всі інші ліжка повернуться у терапевтичні і хірургічні відділення", — розповіла Ольга Задорожна.

Коронавірусна інфекція перейшла до групи сезонних захворювань, каже Задорожна. Тож вакцинація залишається рекомендованою, але не обов'язковою.

"Немає обмежень по госпіталізації, по додаткових обстеженнях, які проходили пацієнти, аби попасти до наших лікарень", — каже Задорожна.

На Вінниччині хворих на коронавірусну інфекцію приймали 20 "ковідних" лікарень. Було розгорнуто 1 500 ліжко-місць. Діяв карантин із 12 березня 2020 року до 1-го липня 2023-го. Його скасували. Відповідне рішення уряд прийняв на засіданні 27 червня.

На початок