Вифлеємський вогонь миру привезли на Сумщину

Вифлеємський вогонь миру привезли на Сумщину

Вифлеємський вогонь прибув на Сумщину залізницею. Нині його починають поширювати містами області. Традиційно вогонь миру розвозять по України пластуни.

"Він приїхав до нас з Вифлеєму. Він прибув до Австрії, потім у Польщу і потім в Україну. Він їхав залізницею. Зараз в Сумах ми несемо оцей вогонь миру", — розповіла представниця Пласту у Сумах Марина Бєляєва.

Вифлеємський вогонь миру привезли на Сумщину
Фото: Суспільне Суми

"Ми щороку приносимо Вифлеємський вогонь по всім містам, де його потребують. Взагалі, цей вогонь уособлює любов, мир та злагоду, бо принесений з місця народження Бога", — розповів Дмитро Пархоменко.

Серед тих, хто отримує Вифлеємський вогонь — Сумські храми. Прихожанка Олександра запалила свічку від Вифлеємського вогню.

Вифлеємський вогонь миру привезли на Сумщину
Фото: Суспільне Суми

"Цей благодатний вогонь для мене означає божу благодать. Зараз ми молимось за захист Вітчизни, наших захисників, наших воїнів. І за всіх православних, які моляться за Україну в усьому світі".

"Коли зійде на небі Вифлеємська зірка, яка символізуватиме народження Ісуса Христа-немовляти, вона є найтеплішою, в першу чергу, для наших світлих воїнів. Тому, що цей вогник є життям. Життям вільним. Щороку це вогник кожен рік нагадує нам про життя Спасителя і про те, що ми подолаємо нашого ворога, який зараз безупинно намагається знищити нашу націю, наша народ, нашу віру. Але, за нашими молитвами", — сказав настоятель Храму Дванадцяти Апостолів Іван Чекалюк.

Вогонь миру пластуни передадуть тим, хто не може відсвяткувати Різдво вдома у родинному колі, говорить Марина Бєляєва. Його поширять у підрозділи воїнів, лікарням, сиротинцям та державним установам Сумщини.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок