У Сумах показали "Дотик сонця"

У Сумах показали "Дотик сонця"

У Сумській міській галереї презентували виставку "Дотик сонця" художниці Ольги Москаленко. На виставці півтора десятка робіт.

Мисткиня народилася в Лебедині на Сумщині. Закінчила Сумський педагогічний університет і очолила гурток в центрі позашкільної освіти. Реалізувала ряд проєктів разом із вихованцями, мала і свою персональну виставку. Ключовим образом цієї експозиції авторка називає сонце і його енергію.

Картина художниці Ольги Москаленко на виставці "Дотик сонця" у Сумах
Картина художниці Ольги Москаленко на виставці "Дотик сонця" у Сумах. Суспільне Суми/Анна Книш

"Я хотіла своїми роботами, своїми краєвидами зарядити людей теплом, енергією, щоб вони тепло, енергію, натхнення, які вони отримають від споглядання робіт, несли далі. І їм це давало сили на роботу, на життя, на боротьбу. Саме така була моя мета", — говорить художниця Ольга Москаленко.

На виставці — 16 робіт, створених впродовж останніх семи місяців. Привітати художницю з презентацією персональної виставки прийшли колеги, друзі та близькі.

Картина Ольги Москаленко на виставці "Дотик сонця"
Суспільне Суми/Анна Книш

"Це дивовижна дівчина, яка за свій молодий, короткий життєвий шлях вже має багатий творчий досвід. Брала участь у конкурсах, викладала художнє мистецтво, нещодавно брала участь в великому проєкті – фестивалі "Ніч міста", — розповіла начальниця відділу агенції промоції "Суми" Тетяна Голод.

Учасники відкриття художньої виставки Ольги Москаленко "Дотик сонця"
Учасники відкриття художньої виставки Ольги Москаленко "Дотик сонця". Суспільне Суми/Анна Книш

Перша ексклюзивні роботи бачила сестра авторки Наталія. "Я бачу картини, які вона пише, і я їх оцінюю. Я кажу: "Я тут зависла, я не можу відвести погляд, це просто такий магнетизм". Вона: "Все, я зрозуміла, пішла". Приносить, показує: "Ну що?" — "Круто!", — говорить жінка.

Картина художниці Ольги Москаленко на виставці "Дотик сонця" у Сумах
Суспільне Суми/Анна Книш

Брат мисткині Олексій теж захоплюється роботами сестри. "Перш за все, коли я сюди зайшов, я побачив, яка кількість нових робіт. Скільки ж це часу потрібно було, щоб їх намалювати. Роботи дуже гарні, яскраві, кольорові, об’ємні. Мені вони дуже сподобалися", — говорить чоловік.

Зі студентських років знайома з Ольгою Москаленко художниця Любов Ярцова. "Вона була моєю старостою і надихала завжди. Живопис – це була її родзинка, якою вона на нас впливала, і ми йшли за нею. Дуже хочеться, щоб вона вступила в спілку художників і представляла Сумщину на рівні України ", — ділиться Любов Ярцова.

Картина Ольги Москаленко на виставці у Сумах
Суспільне Суми/Анна Книш

Переглянути роботи можна буде впродовж двох тижнів у міській галереї за адресою вулиця Соборна, 27.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок