Прокуратура вимагає скасувати рішення міськради про передачу ТОВ “Федорченко” землі у Сумах

Прокуратура вимагає скасувати рішення міськради про передачу ТОВ “Федорченко” землі у Сумах

Окружна прокуратура Сум звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення Сумської міської ради про виділення ТОВ земельної ділянки в оренду під будівництво багатоквартирного житлового будинку. Про це повідомили у прокуратурі Сумської області 1 червня.

Мова йде про земельну ділянку на вул. Кринична у Сумах. Площа ділянки — 0,1446 га. Цю землю передали в оренду ТОВ "БВК компанія "Федорченко"без проведення земельних торгів.

За даними слідства, землю передали поза аукціоном через те, що товариству належить об’єкт нерухомого майна, розташований на зазначеній землі. Однак прокуратурою встановлено, що нерухоме майно, що належить товариству, знаходиться на іншій – суміжній земельній ділянці.

"Внаслідок допущених порушень бюджет міста Суми недоотримав значну суму коштів, які територіальна громада могла б отримати від продажу права оренди земельної ділянки на земельних торгах", — йдеться в повідомленні прокуратури Сумщини.

Що відомо про передачу земельної ділянки в оренду ТОВ "БВК компанія "Федорченко"

  • Земельна ділянка, яку отримало в оренду ТОВ, розташоване за адресою вул. Кринична, 2. 21 лютого 2020 року ТОВ звернулося до міськради за дозволом на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення цієї ділянки. Тоді ТОВ відмовили. 23 вересня надійшло повторне звернення. 1 жовтня постійна комісія з питань архітектури вирішила відмовити Товариству. Але через тиждень, 8 жовтня, постійна депутатська комісія скасувала це рішення та погодила звернення ТОВ.
  • 24 березня 2021 року на сесії міськради "БВК компанія "Федорченко" отримала дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на Криничній, 2.
  • 19 липня 2021 року ТОВ звернулося за затвердженням проєкту землеустрою щодо відведення ділянки та надання її в оренду.
  • Історія забудови перетину вулиць Кринична та Прокоф’єва компанією "Федорченко" почалася у травні 2014 року, після того, як забудовник виграв суд у міськради, скасувавши рішення сесії за грудень 2012 року, яким були внесені зміни до Генплану міста, де ця земля потрапляла до зони магістральних доріг. Представник міськради тоді до суду не з’являвся й апеляцію мерія також не подавала.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок