Перейшов на бік РФ: жителя Одеської області засудили на 15 років за держзраду

Перейшов на бік РФ: жителя Одеської області засудили на 15 років за держзраду

Мешканця Одещини, який перейшов на бік РФ і воював у загоні "Ахмат", визнали винним у державній зраді та засудили на 15 років.

Про це 17 квітня повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За їхніми даними, у 2019 році чоловік переїхав на постійне місце проживання до Росії, а після повномасштабного вторгнення пішов служити до спеціального загону швидкого реагування "Ахмат" на посаду "стрільця мотострілкового відділення".

"Перейшов на бік РФ": мешканця Одеської області засудили на 15 років за держзраду
Мешканця Одещини визнали винним у державній зраді та засудили на 15 років. Управління СБ України в Одеській області

Він брав участь у захопленні та утриманні адмінбудівель державних і правоохоронних органів у місті Попасна Луганської області, а також у штурмових наступальних операціях ЗС РФ проти ЗСУ на Харківщині, додали в прокуратурі.

На особистій сторінці у Facebook та в Tik-Tok чоловік поширював пости та відеоролики на "прокремлівську" тематику в підтримку збройної агресії РФ проти України.

Уродженця Одещини визнали винним за ч. 2 ст. 111Державна зрада Кримінального кодексу України та призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Оскільки чоловік нині перебуває на непідконтрольній частині території України, то початок строку відбування покарання рахуватимуть з дати його затримання, уточнили в прокуратурі.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок