Підбурював дати 450 тис. доларів хабаря: на Одещині місцевому депутату повідомили про підозру

Підбурював дати 450 тис. доларів хабаря: на Одещині місцевому депутату повідомили про підозру

Затримання депутата на Одещині
Затримання депутата на Одещині, якого підозрюють в корупції. Фото: поліція Одеської області

На Одещині місцевому депутату повідомили про підозру у підбурюванні до підкупу інших депутатів однієї з селищних рад. Раніше його затримали при отриманні хабаря у десять тисяч доларів.

Про це 11 квітня повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За даними слідства, він обіцяв допомогти підприємцю отримати земельні ділянки під забудову, якщо той надасть 450 тис. доларів хабаря депутатам і службовим особам однієї з селищних рад регіону.

Депутата райради викрили одразу після отримання першої частини коштів, а саме 10 тис. доларів. На сьогодні дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 4 ст. 27Підбурювачем є особа, яка умовлянням, підкупом, погрозою, примусом або іншим чином схилила іншого співучасника до вчинення кримінального правопорушення., ч. 2 ст. 15Замах на вчинення кримінального правопорушення є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, але кримінальне правопорушення не було закінчено з причин, які не залежали від її волі., ч. 3 ст. 369 КК України.Діяння, передбачені частиною першою або другою цієї статті, якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб

Наразі слідство триває.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок