Суддя з Одещини, якого підозрюють у хабарництві, перебуватиме під домашнім арештом — САП

Суддя з Одещини, якого підозрюють у хабарництві, перебуватиме під домашнім арештом — САП

Будівля суду в Одеській області
Будівля суду в Одеській області. Фото: НАБУ

ВАКС змінив запобіжний захід судді одного з районних судів Одеської області, якого викрили на одержанні чотирьох тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Про це 11 квітня повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Раніше до судді застосували запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 757 тисяч гривень, однак оскільки заставу в повному обсязі так і не було внесено, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу на більш суворий.

ВАКС застосував до судді запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Крім того, суд зобов’язав підозрюваного носити електронний браслет.

За версією слідства, суддя отримав чотири тисячі доларів від чоловіка, якого притягували до адміністративної відповідальності. Гроші він мав передати своїм колегам для ухвалення потрібного рішення, але робити цього не збирався, додали в САП.

"Надалі суддя ввів громадянина в оману щодо наміру передати неправомірну вигоду, а сам заволодів грошима та розпорядився ними на власний розсуд", — повідомили у пресслужбі.

9 лютого чоловіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. За це загрожує від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

На сайті Вищої ради правосуддя зазначено, що 19 лютого ВРП дала згоду на відсторонення судді Болградського районного суду Одещини Сергія Висоцького.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок