У справі депутата Одеської облради про збитки на шість млн грн завершили слідство — САП

У справі депутата Одеської облради про збитки на шість млн грн завершили слідство — САП

У справі депутата Одеської облради про збитки на шість млн грн завершили слідство — САП
. Детективи та прокурори вручають підозру. Фото: НАБУ

У справі депутата Одеської облради, якого підозрюють у привласненні бюджетних коштів, завершили слідство. Суму збитків оцінюють у шість мільйонів гривень.

Про це 14 листопада повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Досудове розслідування у цій справі завершили 13 листопада. Чинного депутата Одеської облради підозрюють у зловживанні впливом та службовому підробленні, що призвело до привласнення бюджетних коштів.

За даними слідства, у 2020 році депутат організував укладення договорів на облаштування вуличного освітлення в одній з громад регіону в обхід тендерних процедур з підконтрольною йому фірмою. Фігурантами справи є також колишній селищний голова, який підписував договори, та директор компанії-підрядника.

"Зважаючи на те, що предмет закупівлі було штучно розділено на частини, а вартість робіт за кожну частину окремо не перевищувала 1,5 млн грн, договори були укладені без застосування електронної системи закупівель. Крім того, це дало можливість підряднику включити до договірної ціни світильників вуличного освітлення за цінами, умисно завищеними у понад 6 разів", — уточнили в САП.

Збитки державі оцінили в шість мільйонів гривень. Депутату повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 364,Організація зловживання службовою особою своїм службовим становищем ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366Службове підроблення Кримінального кодексу України.

За даними судового реєстру, мова йде про роботи, які виконувала компанія "Укрмежбуд". Екскерівником та засновником фірми є депутат Одеської обласної ради Микола Дерев’янко.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок