В Одесі водії зможуть оплачувати паркування через QR-код

В Одесі водії зможуть оплачувати паркування через QR-код

В Одесі водії зможуть оплачувати паркування через QR-код
Знак паркування. Фото: finbalance

В Одесі 22 грудня на засіданні виконкому прийняли рішення щодо запровадження автоматизованої системи з контролю оплати послуг паркування в постійному режимі. Таким чином водії зможуть оплачувати паркування через QR-код. Про це повідомив директор Департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Артем Сидоренко.

15 листопада в центрі міста запустили паркувальний простір. Після того близько трьох місяців тестували автоматизовану систему з контролю оплати послуги з паркування.

Для того аби скористатись цією послугою, водіям необхідно відсканувати QR-код та ввести в систему номер та марку автомобіля. Перевірити оплату зможе інспектор через планшет з необхідною програмою.

Як стверджує Артем Сидоренко, з моменту запуску паркувального простору міський бюджет поповнився на 520 тисяч гривень. Водночас інспектори склали протоколів за несплату паркування на суму в 900 тисяч гривень, з яких 420 тисяч водії сплатили.

У майбутньому систему планують поліпшити, додавши до неї можливість розраховуватись готівкою, оскільки у місті бувають проблеми зі зв'язком.

"Ми ведемо перемовини з власниками терміналів самообслуговування задля того, щоб в них люди могли розраховуватись готівкою. Додатково встановлювати їх поки не плануємо, плануємо обмежитись тими, що є в центральній частині нашого міста. Тобто вони там є буквально в периметрі кожного кварталу, це не є проблемою", — зазначив директор.

Що відомо

  • У вересні депутати Одеської міської ради погодили створення 12 майданчиків для паркування, які облаштує та утримуватиме комунальне підприємство "Одестранспарксервіс". Тоді зазначили, що водіям нададуть можливість оплати через QR-коди, застосунок та паркомати. Вартість паркування у місті коштує 20 гривень за годину.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок