18 квітня промисловим підприємствам на Волині можуть обмежити електропостачання

18 квітня промисловим підприємствам на Волині можуть обмежити електропостачання

Оновлено

На Волині з 08:00 до 22:00 18 квітня енергетики планують застосувати графіки обмеження споживання електроенергії для промислових споживачів.

Розпоряджень щодо обмеження енергопостачання побутовим споживачам наразі немає, повідомили у "Волиньобленерго".

За даними "Укренерго", такі ж графіки для підприємств будуть застосовані в усіх регіонах України — це наслідок російських масованих ракетних і дронових атак на українські електростанції.

Також у "Волиньобленерго" закликали жителів області допомогти енергосистемі України та з 08:00 до 22:00 мінімалізувати використання енерговитратних приладів: обігрівачів, бойлерів, електроплит, пральних машин, духовок, кондиціонерів і мікрохвильовок.

Зранку, 18 квітня, у "Волиньобленерго" повідомили, що графіки обмеження до промислових підприємств області поки не застосовуватимуть.

Останні масовані обстріли України

22 березня 2024 року Росія почала новий етап масованих обстрілів української енергетики. Тоді окупанти випустили 88 ракет і 63 "шахедів", що стало найбільшою атакою на енергосистему за час війни. Зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС.

Уночі 29 березня Росія здійснила комбіновану атаку по території України із застосуванням ударних дронів і ракет. У Повітряних силах ЗСУ вказали, що було знищено 26 ракет різних типів та 58 "шахедів".

Вранці 11 квітня РФ випустила понад 40 ракет та ще близько 40 дронів по об’єктах критичної інфраструктури Харкова та області, по Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській областях.

У компанії ДТЕК оголосили про серйозні пошкодження обладнання внаслідок удару РФ по двох теплоелектростанція в Україні. Енергетики ліквідовували наслідки та відновлювали роботу обладнання.

Згодом у "Центренерго" уточнили, що внаслідок обстрілу російськими окупантами повністю знищено Трипільську ТЕС. На місці виникла масштабна пожежа. Повідомлялося, що втрачено 100% генерації енергії.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок