На Волині викрили групу, яка за 3,5 тисячі доларів переправила 168 ухилянтів за кордон

На Волині викрили групу, яка за 3,5 тисячі доларів переправила 168 ухилянтів за кордон

На Волині інспекторку прикордонної служби підозрюють у незаконному переправленні військовозобов’язаних через українсько-польський кордон.

Прикордонниця співпрацювала з організованою групою, повідомили в пресцентрі Державного бюро розслідувань (ДБР).

Як переправляли ухилянтів за кордон

За даними слідства, за "допомогу" в перетині кордону організована група брала 3,5 тисячі доларів США з однієї людини: охочих виїхати за кордон шукали в соцмережах. З ними, зазначили в ДБР, заздалегідь домовлялись про зустріч і доправляли автомобілем до пункту пропуску.

"Водій-спільник передавав прикордонниці закордонні паспорти пасажирів. Інспекторка не вносила відомості про них до автоматизованої системи обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають кордон. Це давало можливість чоловікам потрапити до Польщі", — додали в пресцентрі ДБР.

Наразі у матеріалах справи йдеться, що за такою схемою за кордон виїхали щонайменше 168 людей.

Що відомо про участь прикордонниці в переправленні чоловіків

Як повідомили в пресцентрі спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, інспекторка Держприкордонслужби під час прикордонного контролю у пункті пропуску "Устилуг — Зосин" дозволила перетнути кордон чотирьом військовозобов’язаним чоловікам без відповідних дозвільних документів.

Слідство з'ясувало, що прикордонниця не внесла про цих людей дані до інформаційно-телекомунікаційної системи "Гарт-1", і діяла за заздалегідь розробленим планом, використовуючи своє службове становище.

Наразі волинянці повідомили про підозру у незаконному переправленні осібч. 2 ст. 332 КК Україн через державний кордон за попередньою змовою групою осіб. У разі доведення вини їй загрожує до 7 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади.

Також вирішуються питання про обрання для інспекторки запобіжного заходу та відсторонення від посади. Правоохоронці встановлюють повне коло людей, причетних до незаконної діяльності, розслідування триває.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок