Покинутий бізнес і служба у війську: історія нацгвардійця з Луцька

Покинутий бізнес і служба у війську: історія нацгвардійця з Луцька

Покинутий бізнес і служба у війську: історія нацгвардійця з Луцька
. Фото: Західне територіальне управління Нацгвардії України

Військовослужбовець Сергій із Луцька з 24 лютого пішов на службу захищати країну. У рідному місті нацгвардієць мав власний бізнес, однак війна змусила на певний час відмовитися від звичного життя, адже спокій і добробут країни – перш за все.

Історію військовослужбовця розповіли на Facebook-сторінці військового формування.

У перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну чоловіка мобілізували до Національної гвардії. Раніше, з 1997 до 1998 року, чоловік проходив строкову службу в окремій бригаді морської піхоти у Феодосії, що на той час входила до складу Національної гвардії України.

"У мирний час я часто спостерігав, як повз мій будинок гвардійці їздили то на полігон, то на навчання. Постійно згадував свою службу… І зараз, коли потрапив знову сюди, подумав: це доля, так має бути", – розповів лучанин.

Свою родину, котра спершу дуже переживала і нервувала, Сергій переконав, що ні бізнес, ні мрії, ні плани не матимуть сенсу, якщо не буде землі для будівництва і розвитку.

"Якщо ми не будемо того робити, воювати, відстоювати своє, то сенс тої країни. Відкосити не складно, складно державу вберегти, честь, гідність. Як потім ходити по вулиці і дивитися в очі хлопцям, яких ти знав, які служили, а ти "бізнесмєннічав"? Це вже якось негарно. Порох в порохівниці ще є, повоюємо", – каже гвардієць.

Після закінчення війни та перемоги військовий мріє зібрати всю родину разом і поїхати на відпочинок в український Крим і Феодосію.

Читайте також

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок