У ніч на 6 травня у частині Харкова не було світла через обстріл РФ інфраструктури Сумщини

У ніч на 6 травня у частині Харкова не було світла через обстріл РФ інфраструктури Сумщини

У ніч з 5 на 6 травня у Харкові частково не було світла.

Як розказав Українському Радіо Харкова речник обленерго Володимир Скічко, вимкнення були пов'язані з обстрілами РФ енергетичної інфраструктури Сумщини.

"Ситуація стабільна, застосовуються графіки погодинних відключень. Те, що було вночі, пов’язано з ворожими обстрілами, які відбувалися в сусідній Сумській області. Там були пошкодження об’єктів "Укренерго", про що саме це підприємство і заявило. Зараз ми працюємо за графіками погодинних відключень", — сказав Володимир Скічко.

За його словами, після обстрілів енергетичної інфраструктури Харківщини армією РФ, ситуація з енергетикою лишається складною, але стабільною. Графіки погодинних відключень світла допрацьовують.

"Графік по групах ми не змінюємо, він допрацьовується, якісь вулиці можуть бути пропущені в першочерговому графіку. Ми доповнюємо, і він стає більш досконалим. У графіку немає перш за все тих територій, які під щільним вогнем Російської Федерації. Тамтешнім жителям не до графіків. Там влучання, вибухи щодня, там перш за все в нас відбуваються аварійні відключення. Є місця, куди ми фізично не можемо виїхати, бо населені пункти розташовані або в безпосередній близькості до кордону, або там є мінна загроза", — сказав речник "Харківобленерго".

У ніч на 6 травня у частині Харкова не було світла через обстріл РФ інфраструктури Сумщини
Енергетики заживлюють село Руські Тишки, Харківський район, Харківська область, серпень 2023 року. Харківобленерго

У Харківській області на початок травня 2024 року 60 населених пунктів знеструмлені внаслідок обстрілів чи окупації, говорить Володимир Скічко. На початок деокупації регіону восени 2022 року знеструмленими у регіоні були близько 500 населених пунктів, додав речник.

"Від початку повномасштабного вторгнення у нас троє співробітників загинули, 12 отримали поранення. Усе це на мінах, на жаль", — сказав представник "Харківобленерго".

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Telegram, Facebook, Viber, Instagram, Youtube

На початок