Удари по Нікополю та Дніпру, є поранені. Головні новини Дніпра та області 14 квітня

Удари по Нікополю та Дніпру, є поранені. Головні новини Дніпра та області 14 квітня

Місто, парк, весна, Дніпро
Дніпро. Фото: Суспільне Дніпро

Оперативні новини Дніпра та Дніпропетровської області за 14 квітня 2024 року читайте в хроніці подій від редакції Суспільне Дніпро.

Через падіння уламків ракети в Дніпрі є поранені й руйнування: що ще відомо

Станом на вечір стало відомо про 12 поранених через падіння уламків збитої ракети над в Дніпрі. О 21-ій годині кореспонденти Суспільного повідомили з місця подій, що загалом пошкоджено понад 30 приватних будинків.

У хатах вибиті вікна, двері, уламками проламані дахи. Люди прибирають уламки, прибирають вибите скло. На місці працюють волонтери, видають будматеріали.

Заступник голови адміністрації Соборного району Василь Ісак повідомив, що у понеділок, 15 квітня, з 8:30 працюватиме виїзний штаб, де прийматимуть заяви від людей щодо пошкодження осель.

Через падіння уламків ракети в Дніпрі є поранені й руйнування. Нова інформація

Через падіння уламків у Дніпрі 14 квітня 2024 року поранені люди, пошкоджено приватні будинки. Спершу йшлося про двох поранених. Зараз відомо, що кількість поранених зросла до п'яти. Це троє чоловіків, жінка та 15-річний хлопець. За попередніми даними, пошкоджено дев'ять приватних будинків та авто.

За день Нікопольщина пережила 11 атак армії РФ. Оновлені дані

Загалом за день Нікопольщина пережила 11 атак армії РФ. У Нікополі вже четверо поранених. Окрім трьох людей, які отримали поранення пообіді, — ще один 55-річний чоловік. У місті через обстріли горів приватний будинок, два гаражі та два авто.

У Дніпрі пролунав вибух: ППО збила ракету

У Дніпрі близько 18-ої години 14 квітня пролунав вибух, повідомляють кореспонденти Суспільного. Згодом з інформації Повітряного командування "Схід" стало відомо, що в Дніпровському районі Дніпропетровщини збили крилату ракету.

Через падіння уламків у Дніпрі поранено дві людини. Пошкоджено два приватні будинки. Задимлення спостерігається у Любимівській громаді, повідомив керівник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Удар дроном армії РФ по Нікополю на Дніпропетровщині: троє поранених, є руйнації

Троє людей поранено через удар дроном армії РФ по Нікополю на Дніпропетровщині 14 квітня. Поранені — чоловіки 47, 57 та 64 років. У всіх множинні осколкові поранення. У одного ще й відкритий перелом ноги. У стані середньої тяжкості їх ушпиталили. Через атаку сталося займання. Пошкоджено два авто.

Удар Дроном по Нікополю, є поранені. Головні новини Дніпра та області 14 квітня
Пожежа через атаку, Нікополь, 14 квітня 2024 року. Фото: т

Понад 7 тисяч тонн сміття за рік: у Дніпрі ліквідували 51 стихійне сміттєзвалище

У Дніпрі за 2023-ій рік ліквідували 51 стихійне сміттєзвалище, загалом з них вивезли 7350 тонн сміття. Аби прибрати одне звалище, залучають техніку та людей. Процес займає від одного дня до тижня.

Спортсменка з Дніпропетровщини стала чемпіонкою Європи з боксу серед молоді

Спортсменка з Дніпропетровщини Таїсія Покусай стала чемпіонкою Європи з боксу серед молоді та жінок-молоді. Таїсія Покусай — вихованка школи вищої спортивної майстерності Дніпропетровської обласної ради — перемогла спортсменку з Ірландії та стала чемпіонкою Європи серед молоді у вазі 52 кілограми.

Ніч без обстрілів, пожежна небезпека. Головні новини Дніпра та області 14 квітня
Таїсія Покусай після перемоги. Фото: телеграм-канал Миколи Лукашука

На Дніпропетровщині знищили 55 застарілих боєприпасів

На Дніпропетровщині 13 квітня піротехніки знищили 55 застарілих боєприпасів, які виявили жителями регіону. Один зі снарядів виявила жителька села Мирне, що у Криничанській громаді у Кам’янському районі. Жінка працювала на власному городі та знайшла застарілий артилерійський снаряд калібру 76 мм. Місце події обстежили піротехніки. Додаткових вибухонебезпечних предметів не виявили.

На Дніпропетровщині знищили 55 застарілих боєприпасів

На Дніпропетровщині 13 квітня піротехніки знищили 55 застарілих боєприпасів, які виявили жителями регіону. Всі снаряди ліквідували шляхом контрольованого підриву.

Ніч без обстрілів, пожежна небезпека. Головні новини Дніпра та області 14 квітня
Застарілі боєприпаси, виявлені в полі на Дніпропетровщині. Фото: ДСНС у Дніпропетровській області

Через пошкодження греблі Карлівського водосховища на Дніпропетровщині може підвищитися рівень води в річці Вовча

На Донеччині пошкоджено греблю Карлівського водосховища. Через це може підвищитися рівень води у річці Вовча, що протікає через Павлоград на Дніпропетровщині.

У Дніпрі відновили водопостачання після аварії на магістральному водогоні

Фахівці завершують ремонтувати пошкодження на магістральному водогоні по вулиці Набережна Заводська у Дніпрі, що стався 13 квітня.

Наразі водопостачання відновили, втім може спостерігатися зниження тиску на верхніх поверхах будинків лівобережної частини міста. А також на житломасиві Перемога-6, проспекту Слобожанського і прилеглих до нього вулицях.

У Дніпрі жителі п'яти вулиць тимчасово без водопостачання: адреси

У Дніпрі 14 квітня станом на 10:00 через аварійні роботи водопостачання відсутнє за такими адресами:

  • просп. Дмитра Яворницького, 2, 2-А, 4, 4-А, 6, 6-А;
  • вул. Мандриківська, 163;
  • просп. Петра Калнишевського, 5, 7, 9
  • вул. Батумська, 34-60;
  • вул. Вознесенська, 32.

Подачу води за вказаними адресами відновлять після завершення робіт.

У Дніпрі сталася ДТП за участі трьох авто

Ввечері, 13 квітня, у Дніпрі на перетині Запорізького шосе та вулиці Панікахи сталася аварія за участі трьох автомобілів. Інформацію про це Суспільному підтвердили у пресслужбі обласної поліції.

Внаслідок ДТП поліцейське авто перекинулося на дах. Наразі слідчі вирішують питання про відкриття кримінального провадження за статтею 286Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами Кримінального кодексу України. Всі деталі зʼясовують.

У патрульній поліції Суспільному повідомили, що внаслідок аварії є травмовані.

У Дніпрі створили алею живої памʼяті загиблим військовим

У парку імені Лазаря Глоби у Дніпрі відкрили алею живої пам'яті загиблих українських військових. Про це йдеться на Facebook-сторінці Департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради.

Сім'ї полеглих висадили 31 клен, як символ памʼяті та вшанування військовослужбовців, які віддали життя у війні РФ проти України.

Ніч без обстрілів, пожежна небезпека. Головні новини Дніпра та області 14 квітня
Алея пам'яті загиблих військових у Дніпрі. Фото: Facebook/Департамент парків та рекреації Дніпровської міської ради

За добу на Дніпропетровщині ліквідували 26 пожеж в екосистемах

26 пожеж на відкритих територіях ліквідували рятувальники Дніпропетровщини протягом доби. Загалом в регіоні вигоріли 15 гектарів екосистем.

Ніч без обстрілів, пожежна небезпека. Головні новини Дніпра та області 14 квітня
Пожежа в екосистемі на Дніпропетровщині. Фото: ДСНС у Дніпропетровській області

У Кривому Розі відкрили пам'ятну дошку Віталію Заікіну

У Кривому Розі відкрили пам'ятну дошку на честь оборонця Маріуполя Віталія Заікіна. Розмістили меморіал на будівлі школи, де навчався загиблий.

Ніч без обстрілів, пожежна небезпека. Головні новини Дніпра та області 14 квітня
Меморіальна дошка Віталію Заікіну з Кривого Рогу. Фото: Facebook/Військова частина 3011 Національної гвардії України

На Дніпропетровщині пожежна небезпека

14 квітня на Дніпропетровщині прогнозують надзвичайну (V класу) пожежну небезпеку, сказано на сайті ДСНС області. Слід очікувати мінливу хмарність без істотних опадів.

Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря по області вночі коливатиметься від 7 до 12°, вдень — від 18 до 23°. У Дніпрі вночі температура змінюватиметься від 10 до 12°, вдень — від 20 до 22°.

На Дніпропетровщині – ніч без обстрілів

На Дніпропетровщині ніч на 14 квітня минула без російських обстрілів, повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

На початок