Зібрали підписи: на Черкащині громада проти будівництва заводу

Зібрали підписи: на Черкащині громада проти будівництва заводу

Ексклюзивно

У Золотоноші місцеві жителі виступили проти будівництва заводу з переробки кукурудзи на біоетанолБіоетанол — це зневоднений етиловий спирт. Зазвичай його використовують як біопаливо або паливну добавку.. Громада вимагає припинити роботи, оскільки вважає їх незаконними.

Про те, що проєкту на будівництво у забудовника немає, а тому дозволу на будівництво не повинно бути, розповів заступник міського голови Золотоноші Олександр Флоренко.

Будують завод в приватному секторі. За словами містян, люди, які живуть навпроти нього хочуть жити гідно та дихати свіжим повітрям. Місцева жителька Олена Адамець розповіла, що завод з переробки кукурудзи на біоетанол зводять поряд з приватними будинками:

"Ми звернулися до всіх жителів нашого мікрорайону про те чи згідні вони, чи ні, щоб такий завод будувався на території міста. І зібрали підписи, де майже в кожному домі люди були проти".

У Золотоноші люди не підтримують будівництво заводу
У Золотоноші люди не підтримують будівництво заводу. Суспільне Черкаси

Тож жителі міста прийшли висловити свій протест, зазначила місцева жителька Наталія Онофрійчук:

"Ми проводили збори на вулиці серед людей. Також у міську раду приходили й на слуханнях ми були, але поки що результату не бачимо".

Пані Наталія додала, що люди збиралися на громадські слухання з представниками заводу, та відповідей на свої питання не почули:

"Нас хвилює питання чим займатиметься цей завод і яку загрозу він матиме. Ми маємо проблеми з водопостачанням саме нашої території. А також саме цистерни із цього заводу розміщені над залізничним полотном і якщо виникне будь-яка аварія, то це буде небезпечно не тільки для залізниці, а й для всіх вулиць нашого міста".

У Золотоноші проти будівництва заводу з переробки кукурудзи на біоетанол
Будівництво заводу. Суспільне Черкаси

Представник власника забудови Володимир Озірський коментувати ситуацію Суспільному відмовився. За словами заступника міського голови Олександра Флоренка, нині будівлю зводять незаконно.

"Будівництво цього заводу розпочато ще з 2007 року, яке одразу стало резонансним, бо люди були не в захваті від сусідства підприємства коло приватного сектора. Наскільки мені відомо, то проєкту в них немає, а тому дозволу на будівництво в них не повинно бути. До нас надійшли від правоохоронців відповідні запити, всі документи ми надали. Тож як мені відомо нині стоїть питання щодо відкриття кримінального провадження".

Журналісти Суспільного звернулися із запитом у Черкаську обласну прокуратуру за поясненнями щодо деталей справи. Щойно отримаємо відповідь — повідомимо.

Читайте нас у Telegram

Дивіться нас на YouTube

Надсилайте новини про події з життя на Черкащині

На початок