Силовий розгін під час Революції гідності: до суду передали справи чотирьох екскерівників міліції Черкащини

Силовий розгін під час Революції гідності: до суду передали справи чотирьох екскерівників міліції Черкащини

До суду передали провадження щодо чотирьох екскерівників спецпідрозділів міліції Черкаської області. Йдеться про тих, хто брав участь у силовому розгоні протестувальників перед в’їздом на дамбу.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань у телерамі.

За інформацією ДБР, 20 лютого 2014 року четверо колишніх керівників силових структурних підрозділів виконали наказ керівника міліції області.

"Встановлено, що вони брали участь у силовому розгоні протестувальників, які перебували біля пам`ятного знаку «Черкаси», що стоїть перед в’їздом на дамбу в обласному центрі. Тоді десятеро людей отримали тілесні ушкодження. Також пошкодження отримали пʼять транспортних засобів", — йдеться у повідомленні.

Стосовно цього епізоду працівники ДБР завершили розслідування:

"У незаконному перешкоджанні організації, проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, а також у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу обвинувачуються колишні керівники Управління громадської безпеки, батальйону патрульної служби, спеціального батальйону судової міліції «Грифон» та заступника командира роти міліції особливого призначення «Беркут» УМВС України в Черкаській області", — йдеться у повідомленні.

Читайте нас у Telegram

Дивіться нас на YouTube

Надсилайте новини про події з життя на Черкащині

На початок