128 знеструмлених населених пунктів, підтоплені будинки та повалені дерева. Негода на Вінниччині

. ГУ ДСНС у Вінницькій області

Через грози та пориви вітру, в ніч з 5 на 6 серпня, на Вінниччині були повалені десятки дерев. Станом на 11 ранку знеструмлено 128 населених пунктів. Про це Суспільному розповіла речниця "Вінницяобленерго" Світлана Борисюк.

Зокрема, на автошляхах у Вінницькому, Жмеринському, Тульчинському, Хмільницькому, Могилів-Подільському та Гайсинському районах рятувальники розкряжовували стовбури дерев аби відновили рух автотранспорту. 

Загалом, за ніч надзвичайники прибрали 61 дерево.

Читайте також: Через негоду знеструмлено понад 400 населених пунктів — ДСНС

Також, рятувальники за допомогою мотопомпи відкачали 10 куб.м води у місті Тульчин. Через рясний дощ там сталося підтоплення підвалу одного із житлових будинків.

Загалом, до ліквідації наслідків негоди залучено 52 аварійно-рятувальних бригади та 71 одиниця спецтехніки.

ГУ ДСНС у Вінницькій області

ГУ ДСНС у Вінницькій області

Що відомо

  • 6 серпня в Україні переважно мінлива хмарність, короткочасні дощі або ж сильні та істотні дощі, грози, шквали та подекуди град. Температура коливатиметься від +10 у Карпатах до +36 градусів на сході країни.
  • Через поле низького тиску над півднем України, у більшості регіонів можлива нестійка погода з короткочасними дощами та грозами.
  • Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського повідомила, що до Києва прийшло метеорологічне літо, оскільки стала середньодобова температура перевищила +15.
  • Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда розповів Суспільному, що цьогорічне літо буде спекотним, а його середні температури перевищуватимуть звичайні показники.
  • 2020 рік був найтеплішим за всю історію спостережень в Європі, а останні шість років – найспекотнішими у всьому світі.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.

Читайте також

Пилова буря, рекордна спека, масштабні зливи: експертка розповіла, чого чекати від погоди в Україні