Зоотехніка з Білопілля на Сумщині підозрюють у масовому поширенні інфекційної хвороби птиці

Затримання підозрюваного. Сумська обласна прокуратура

Зоотехніка з Білопілля Сумської області підозрюють у порушенні ветеринарних правил, що спричинило поширення інфекційної хвороби птиці.

Про це йдеться на сайті обласної прокуратури.

За інформацією слідства, підозрюваний працював у фізичної особи-підприємця. Його роботою був цілодобовий догляд за домашньою худобою, її поставкою, утриманням та продажем.

Зоотехнік знехтував своїми обов’язками та у грудні 2023 року продав людям в один із населених пунктів Сумського району курей без перевірки на захворювання. Після цього в тій громаді розпочався масовий падіж птиці. Лаборанти підтвердили, що саме придбані в підприємця кури були заражені інфекційною хворобою.

В громаді ввели карантин та визначили буферну зону в три км, а також зону спостереження, радіусом 10 км від епізоотичного осередку.

За скоєне підозрюваному загрожує штраф від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк, зазначили в прокуратурі.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram