На Рівненщині зіткнулись вантажівка й легковик, є загиблий

. Google-maps показує на відрізку між селами одразу дві ДТП/Varash.info

На Рівненщині 24 серпня сталось зіткнення вантажівки та легковика, водій останнього загинув. Про інцидент стало відомо з Instagram Rivne_1283, інформацію Суспільному підтвердили й у пресслужбі поліції.

ДТП сталась між селами Суховоля та Рафалівка у Вараському районі. Як розповіла спеціалістка відділу комунікації поліції області Світлана Карачун, виклик про аварію із двома травмованими правоохоронці отримали близько 15:00.

Зіткнулись вантажівка DAF та легковик Kia Ceed. За кермом останньої був рівнянин.

"Від удару легковик перекинувся у кювет. Від отриманих травм його 36-річний водій помер у швидкій дорогою до лікарні. Його дружина, попередньо, отримала незначні травми", – розповіла спеціалістка пресслужби поліції Світлана Карачун.

За словами представниці поліції, поки що обставини цього зіткнення з'ясовує слідчий.

сайт Varash.info

Як розповів Суспільному речник рятувальників Дмитро Мельник, двох людей із легковика працівники ДСНС деблокували з допомогою спецінструменту.

Оновлено.

Спеціалістка відділу комунікації Нацполіції області Світлана Карачун повідомила, що за кермом вантажівки DAF знаходився 56-річний житель Херсону.

"На місці слідчий встановив, що кермувальник не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху та зіткнувся з Kia Ceed. Чоловіка затримали у рамках кримінального провадження та помістили до ізолятора тимчасового тримання", - зазначила Світлана Карачун.

Спеціалістка додала, що наразі вирішують питання про повідомлення жителю Херсона підозри. У нього відібрали зразки крові. За ДТП йому може загрожувати від трьох до восьми років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Що відомо

  • На початку серпня у поліції Рівненщини заявили про збільшення кількості ДТП та намір спільно із профільними відомствами посилити заходи, аби запобігти зіткненням.
  • За даними спеціалістки відділу комунікації Нацполіції області Світлани Карачун, з початку 2021-го року до липня зареєстрували 1858 ДТП, за такий час торік цей показник був 1484. Цього року зареєстрували 427 ДТП, у яких 566 людей травмувалися та 70 загинули. У 2020-му за той же проміжок часу сталось 410 аварій, 507 людей травмувались і 70 загинули.
  • У поліції Рівненщини назвали основні причини смертельних аварій. За словами заступника начальника Олександра Панасюка, на міжнародній трасі Київ – Чоп у 98% це перевищення швидкості. А у сільській місцевості й на другорядних дорогах причиною аварій у 95% стає керування у стані алкогольного сп'яніння.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram