БЕБ проводить обшуки на Львівській тютюновій фабриці

БЕБ проводить обшуки на території одного з виробників сигарет. Пресслужба Бюро економічної безпеки України

Детективи Бюро економічної безпеки проводять 24 одночасні обшуки на виробництвах та складах чотирьох виробників сигарет. Їх підозрюють у незаконному виготовленні тютюнової продукції. За даними голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, обшуки тривають зокрема на території Львівської тютюнової фабрики.

Як повідомив Данило Гетманцев на Telegram-каналі, одночасні обшуки на території "найбільших вітчизняних виробників тютюну" стартували ще вчора, 14 квітня, і тривають донині. За його словами, є підтверджені відомості про їхню нелегальну діяльність.

"Так серед них відома львівська фабрика і фабрика відомого нам конвертатора з Києва. Подекуди виявлені підроблені акцизні марки, немарковані тютюнові вироби. Обшуки не завершені. Процесуальні дії щодо підтвердження виготовлення контрафактних цигарок на відповідному обладнанні тривають. Це потребує деякого часу, але це при бажанні, яке точно є, нескладно. На сьогодні виготовлення нелегального тютюну заблоковано повністю", — зазначає Данило Гетманцев.

Вдень, 15 травня, у пресслужбі Бюро економічної безпеки підтвердили, що головний та територіальні підрозділи БЕБ проводять 24 одночасних обшуки на виробництвах та у складських приміщеннях чотирьох виробників сигарет. Їх підозрюють у незаконному виготовленні тютюнової продукції та її подальшої реалізації в Україні та країнах ЄС.

"Під час обшуків детективи вже виявили виробничі лінії та понад 1 млн пачок сигарет "Marshal", "URTA", "BRUT", "BL", "Marvel", "Compliment" тощо без марок акцизного податку. Також виявлено орієнтовно 18 тонн тютюну. Попередньо встановлено, що переважна кількість відправлень незаконно виробленої тютюнової продукції здійснювалась відомою службою доставки. На одному з її відділень було виявлено велику кількість сигарет без марок акцизного податку", — йдеться у повідомленні.

Обшуки на виробництвах тривають. До перевірок й досліджень БЕБ залучило криміналістів та фахівців Державної податкової служби.