Ув'язнює за проукраїнську позицію: у Львові заочно оголосили вирок судді так званої "ДНР"

Суддя, яка присягнула на вірність так званій "ДНР". Facebook/СБ України у Львівській області

У Львові заочно оголосили вирок судді Ворошиловського міжрайонного суду в Донецьку. Жінка присягнула на вірність так званій "ДНР" та здійснює судилища над українськими патріотами на тимчасово окупованій території. Їй призначили 15 років ув'язнення за держзраду.

Як повідомили на Facebook-сторінці СБ України у Львівській області, зрадницею виявилась 43-річна українка, яка ще до окупації працювала в органах судової влади у Донецьку.

За даними слідства, у 2015 році за проросійські погляди жінку призначили суддею Ворошиловського міжрайонного суду в Донецьку. Вона присягнула на вірність так званій "ДНР" та влаштовує судилища над українськими патріотами, яких затримують окупанти.

"На одному із псевдосудових розглядів посадовиця визнала винною громадянку України у шпигунстві. Останній було призначено покарання – 10 років позбавлення волі із відтермінуванням відбування покарання до досягнення її дитиною 14 років", — йдеться у повідомленні Львівської обласної прокуратури.

Жінку визнали винною у державній зраді та призначили їй 15 років ув'язнення. Так як суддя перебуває на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності.