У Львові та області можна безкоштовно отримати щеплення від COVID-19 вакциною Pfizer

. Фото: Суспільне Львів

На Львівщину передали вакцину Pfizer від коронавірусу. У Львові та області зараз безкоштовно можна зробити щеплення у пунктах вакцинації.

Про це Суспільному повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко.

Львів’янка Наталія Спрягайло прийшла у поліклініку, аби щепитись від коронавірусу. Жінка каже, має всі планові вакцини проти COVID-19 і тепер настав час зробити наступне щеплення.

"З віком людині важче переносити хвороби, тому роблю вакцинацію. В молодих може це легше. Навіть, якщо захворієш, то, я думаю, що буде легше і вакцинуюсь", — говорить львів'янка Наталія Спрягайло.

Львів'янці Наталії Спрягайло роблять щеплення від коронавірусу. Фото: Суспільне Львів

Вакцину зберігають за певної температури, розповідає старша медсестра другого міського медоб’єднання Олена Карєва.

"Вакцина Pfizer зберігається у нас в холодильнику. В одному флакончику є 6 доз, температура фіксується, от міняється — 3,5 градуси, має бути від 2 до 8 градусів. Тобто, термометр тут не потрібен, сам холодильник все фіксує. Вакцину ми отримуємо централізовано з центру профілактики хвороб", — каже старша медсестра другого міського медоб’єднання Олена Карєва.

Вакцина від COVID-19 у холодильнику лікарні. Фото: Суспільне Львів

Влітку виявляли один-два випадки на тиждень, зараз діагностують коронавірус частіше, розповідає сімейна лікарка першої міської клінічної лікарні Наталія Мішак.

"Насправді, COVID-19 нікуди не дівся. Ми кожного дня на прийомі робимо експрес-тест і виявляємо позитивні тести", — говорить сімейна лікарка Першої міської клінічної лікарні Наталія Мішак.

Вакцину Pfizer від коронавірусу можна отримати у пунктах щеплення у Львові та області. Фото: Суспільне Львів

Протягом минулого тижня на Львівщині зафіксували 460 випадків захворювань на COVID-19, повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко. За її словами, вакцинація зменшує ризик важкого перебігу хвороби.

"На Львівщині є, зокрема, вакцина Pfizer: і доросла, і дитяча. Якою забезпечені заклади охорони здоров’я, куди можна звернутися і зробити профілактичне щеплення. Зараз базовий комплекс складається з двох доз вакцини. Потім людина може отримати першу бустерну дозу. А люди, які становлять групу ризику, стосовно важкого перебігу захворювання і смерті, можуть отримати другу бустерну дозу та додаткову дозу", — говорить Наталія Іванченко.

За словами Наталії Іванченко, щоб зробити щеплення потрібно записатись через систему Helsi, у свого сімейного лікаря або дізнатись про таку можливість безпосередньо у поліклініках.