Ремонт стадіону на Львівщині. Підряднику та посадовцю оголосили про підозри

Підрядника та посадовця підозрюють у привласнені бюджетних грошей. Фото: Львівська обласна прокуратура

На Львівщині підозрюють підрядника та посадовця міської ради у заволодінні бюджетними грошима.За даними слідчих, вони привласнили 500 тис грн під час капітального ремонту стадіону у місті Стрий.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Прокурори встановили, в червні 2021 року за результатами тендеру товариство з Києва та Стрийська міська рада уклали договір про виконання робіт з капітального ремонту стадіону "Сокіл" у Стрию.

"В подальшому, з метою заволодіння коштами підрядник вніс завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, завищивши їх обсяги. В свою чергу, посадова особа міської ради неправомірно погодила дані акти, які не відповідали дійсності. Згідно останніх органом місцевого самоврядування було безпідставно перераховано кошти суб’єкту господарювання", — йдеться у повідомленні.

Такими діями посадовець та підрядник завдали територіальній громаді збитків на понад 500 тис. грн. На ремонт стадіону були виділені субвенції з обласного та Державного бюджетів.

Під час обшуків у підозрюваних правоохоронці виявили 8 млн грн. Фото: Львівська обласна прокуратура

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили понад 8 млн грн, установчі документи, печатки та інші речові докази. На вилучені речі суд наклав арешт.

Керівнику одного з управлінь Стрийської міської ради оголосили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). Підряднику інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Слідчі дії тривають. Прокурори вирішують питання про відсторонення посадовця від займаної посади. Також незабаром суд обере підозрюваним запобіжний захід.