У Львові завершився Європейський тиждень мобільності

. Фото: Суспільне Львів

У Львові у межах Європейського тижня мобільності сьогодні, 22 вересня, відбувся день вулиці Січових Стрільців. Вулицю перекривали для руху автівок.

Як розповів Суспільному в.о. начальника міського управління вуличної інфраструктури Павло Сирватка, це завершальна подія Європейського тижня мобільності, яка присвячена альтернативним методам пересування містом.

"Ми довго вибирали вулицю, яка має зручні шляхи об'їзду, і на якій немає такого руху громадського транспорту. Проспект Свободи перекривається кожної неділі, але за рахунок того, що є дуже багато громадського транспорту, все одно є відчуття, що пів вулиці автомобільної. Тут у нас є хороше транспортне сполучення у всіх напрямках: є трамвай на сусідній вулиці, тролейбус, автобус, і по самій вулиці не проходить громадський транспорт", — говорить Павло Сирватка.

Містянам пропонували відчути доступність вуличного простору, подолавши перешкоди на кріслі колісному, милицях чи "будучи" незрячим. Також на окремих локаціях можна було зіграти у бадмінтон, спробувати себе у фехтуванні чи у вуличних шахах.

Європейський тиждень мобільності у Львові на вулиці Січових Стрільців. Фото: Суспільне Львів

"Можливість більше подивитися на зручності, доля людей з інвалідністю. Це класична історія з переходами, коли ти бачиш ці відео, де кут нахилу 45 градусів, ти навіть не спустиш валізу, а спробуй на інвалідному візку, це — нереально", — говорять місцеві жителі Андрій та Христина.

Європейський тиждень мобільності стартував у Львові наприкінці минулого тижня та закінчується сьогодні, 22 вересня. Подія мала популяризувати використання громадського транспорту та альтернативних методів пересування містом.

Вуличні шахи на вулиці Січових Стрільців у Львові. Фото: Суспільне Львів

Захід відбувся у межах проєкту "Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ", який виконує німецька урядова компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини і Швейцарії.