У Львові та області 20 вересня попрощаються із двома захисниками: що про них відомо

. Фото Романа Каймана, ілюстративне

У Львові та області сьогодні, 20 вересня, прощаються із Олегом Гатарняком та Артуром Головіним. Чоловіки загинули на війні з Росією.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської ОВА.

Військовий Олег Гатараняк. Фото: Львівська ОВА

Олег Гатараняк народився у місті Дрогобич. У вересні 2022 року його призвали на службу. З 1 жовтня перебував на нульових позиціях Херсонського напрямку. Захищав Україну у складі 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади. Загинув під час виконання бойового завдання 15 жовтня 2022 року.

"Тіло воїна довго не могли опізнати, потім були тривалі ДНК-експертизи, після яких підтвердилась особа загиблого", — повідомили у Львівськй ОВА.

Як повідомили у Дрогобицькій міській раді, сьогодні, 20 вересня, тіло Олега Гатараняка приведуть до дому. Згодом відбудеться загальноміське прощання на площі Ринок та чин похорону у Катедральному соборі Пресвятої Трійці. Поховають Героя на Алеї Слави.

У чоловіка залишились мама та молодший брат.

Військовий Артур Головін. Фото: Львівська ОВА

Артур Головін здобув освіту у Професійно-технічному училищі №48 (сьогодні – Державний професійно-технічний навчальний заклад "Львівське вище професійне училище комп'ютерних технологій та будівництва").

"Після завершення навчання працював у будівельній сфері у Львові. У вільний час захоплювався колекціонуванням марок", — розповіли у пресслужбі Львівської міської ради.

Із початком повномасштабного вторгнення, попри відсутність військового досвіду, став на захист України. Виконував бойові завдання на Східному напрямку у складі 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького ОК "Північ" Сухопутних військ ЗСУ.

Артур Головін загинув 12 вересня 2023 року. Йому було 38 років. У чоловіка залишився брат.

Чин похорону військовослужбовця розпочнеться об 11 годині у Гарнізонному храмі, за пі години, об 11:30, відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Андрія Головіна на Личаківському кладовищі.