Бійці волинської бригади знищили на Донеччині авто з російськими військовими

Бійці 100 бригади знищили російську "буханку", травень 2024 року. 100 окрема механізована бригада

Військовослужбовці 100-ї окремої механізованої бригади під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку поцілили в російський транспорт з особовим складом.

Відео ураження машини опублікували в пресцентрі бригади.

Пілоти підрозділу ударних безпілотників "VORON 100" вистежили та вразили наземну ціль із допомогою FPV-дрона з прикріпленим боєприпасом.

"Ще одну "таблетку" (УАЗ СГР) "підсмажили" на сході України бійці підрозділу ударних безпілотників! В автівку, яка саме перевозила групу ординців, поцілив FPV-дрон, перетворивши її на ефектний смолоскип", — зазначили в бригаді.

Участь волинської бригади в боях на сході

До складу бригади входять чотири батальйони: Ковельський, Камінь-Каширський, Володимирський та батальйон Луцького району. У квітні 2023 бійців 100-ї бригади передислокували для виконання бойових завдань на сході. Після передислокації волиняни брали участь у боях на Бахмутському, Куп’янському, Сіверському та Лиманському напрямках.

З весни 2023-го військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п'яту річницю від дня створення.

За час боїв на сході, кажуть військові, волинські бійці не здали жодної позиції. В липні 2023 президент України Володимир Зеленський вручив 100-й Окремій бригаді Тероборони Волині відзнаку "За мужність та відвагу".

Восени 2023 51-й окремий Камінь-Каширський батальйон бригади підсилили танковим підрозділом. Наприкінці березня 2024-го 100 окрему бригаду територіальної оборони офіційно реорганізували в 100 окрему механізовану бригаду. Таке рішення ухвалило Командування Збройних сил України.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.