На Кіровоградщині запроваджують погодинні відключення електрики: де знайти графік

На Кіровоградщині запроваджують погодинні відключення електрики. Суспільне Кропивницький

У Кіровоградській області 16 травня з 16:00 запровадили графіки погодинних відключень електроенергії.

Про це Суспільному розповіла речниця обласного енергопостачального підприємства "Кіровоградобленерго" Олена Данільченко.

Ознайомитися з графіком можна на офіційному сайті "Кіровоградобленерго" в розділі: інформація для клієнтів.

За інформацією Укренерго в Telegram-каналі, більшу частину доби в енергосистемі зберігається значний дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону.

Ситуація в енергосистемі може поліпшитись на наступному тижні. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" сказав голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький. Однак, за його словами, повністю уникнути відключень не вдасться ні влітку, у період спеки та увімкнення кондиціонерів, ні восени, коли українці знову будуть вмикати обігрівачі.

"Для відновлення та перебудови пошкодженої російськими обстрілами енергосистеми знадобиться тривалий час".

Член наглядової ради "Укренерго", радник прем'єр-міністра Юрій Бойко на брифінгу у Media Center Ukraine - Ukrinform говорив, що відключення електрики, які розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня.

Напередодні 15 травня, з 19:25 до 22:00 застосовували аварійні відключення промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України. Через зростання споживання електрики, ці обмеження продовжили до 23:40.

Протягом доби Україна імпортувала електрику з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови. На ранок було знеструмлено 446 населених пунктів. Через бойові дії – у Донецькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин на Київщині, Одещині та Сумщині.