Синєгубов прокоментував заяви військових про плани РФ захопити Харків: "Тих сил, що там є, недостатньо"

Керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов прокоментував заяви Головного управління розвідки та Сухопутних військ Збройних сил України іноземним ЗМІ про те, що Росія готується до наступу на Харків.

"Ми спостерігаємо за ворогом, там дійсно йде накопичення певних сил. На цю хвилину говорити про активізацію зарано, як і про можливість говорити про відкриття нової лінії фронту. Тих сил, що там є, недостатньо, якщо порівнювати з Куп'янським напрямком. Вживаємо всіх необхідних заходів до готовності протидії тим викликам, які, можливо, у нас будуть", — сказав Синєгубов.

Він зазначив, що на півночі росіяни тримають сталу протягом деякого часу кількість військових.

"Щодо півночі — близько 35 тисяч. Цифра не нова — ми це вже спостерігали, далі будемо дивитись і робити висновки щодо місця дислокації, можливого їхнього наступного кроку. Можливо, це відкриття нової лінії фронту по півночі, можливо, вони будуть передислоковані на Куп‘янський напрямок, а можливо — на Донецький, що також вже було", — заявив Олег Синєгубов.

У нас є по області умовний кордон з ворогом — північний, північно-східний напрямок і східний. По східному напрямку йде лінія фронту — Куп’янському напрямок, нижче — Ізюмсько- Лиманський напрямок. У нас залишається лише північний напрямок — ось і робимо висновки.

Синєгубов зазначив, що будівництво фортифікацій на Харківщині триває.

"Рухаємося за графіками, які визначав Офіс Президента та уряд. Вчора на ставці про це доповідалося. Харківська область рухається за визначеним планом для посилення обороноздатності і продовження зведення фортифікаційних споруд", — сказав керівник ОВА.

Що робити у разі наступу? Захищати місто і Україну, нашу землю, можна єдиним способом — у лавах ЗСУ. Є у нас рекрутингові центри, будь ласка, можна звертатися, обирати свої спеціальності, обрати військові частини, де можна проходити службу. Це стосується саме цивільних.

Наступ на Харків: що відомо про заяви заступника керівника ГУР Скібіцького та командувача Сухопутних військ Павлюка

У Росії справді є план можливого захоплення Харкова і Сум, але у ЗСУ не знають, наскільки ці плани серйозні і чи можуть росіяни їх реалізувати, сказав в інтерв'ю The Times командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанта Олександр Павлюк.

Росія готується до наступу навколо Харківської та Сумської областей на північному сході, сказав в розмові з The Economist заступник начальника української розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, російське угруповання, яке базується на кордоні з Харковом, наразі налічує 35 тис. бійців, але його планують збільшити до 50-70 тис. військових. Скібіцький впевнений, що цього недостатньо для захоплення великого міста.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Telegram, Facebook, Viber, Instagram, Youtube