"Захоплювалися, робили компліменти". Водійка тролейбуса вбралась у вінок та сукню до Дня вишиванки

Переселенка з Бахмута Валерія Пікуліна працює у Дніпрі водійкою тролейбуса. 16 травня до свята Дня вишиванки на роботу прийшла у вишитій сукні та віночку, так зустрічала своїх пасажирів.

Чорна сукня, на якій вишиті жовті колоски — таке вбрання обрала до свята переселенка з Бахмута Валерія Пікуліна. День вишиванки вона зустріла на роботі — в тролейбусі.

"Я хотіла вивчатися на водія в Дніпрі та повернутися до Бахмута. Але у січні я переїхала. І в лютому почалася війна. Тому ми вже примусово у квітні з мамою поїхали до Дніпра", — розповіла Валерія.

Переселенка з Бахмута Валерія Пікуліна, Дніпро. Кадр з відео Суспільне Донбас

Колір сукні обирала навмисно темний. Деякі пасажири на вбрання реагували, розповідає Валерія.

"Дехто не помічав просто, в дехто помічав: захоплювалися, робили компліменти. ", — ділиться Валерія.
Переселенка з Бахмута Валерія Пікуліна, Дніпро. Кадр з відео Суспільне Донбас

Вперше День вишиванки святкувала у 2018 році, продовжує дівчина.

"В Бахмуті ні, але зустрічала в Києві, як влаштувалася працювати кондуктором, дуже часто. Але в мене була кофтинка, а в цьому році вирішила купити сукню. Я творча натура. І завжди так склалося з дитинства, щось десь вигадати, якось зробити зачіску. На попередніх роботах теж саме було: вишиванки, вінки, вушка", — зауважила дівчина.

Валерія працює водійкою у Дніпрі вже два роки, живе з мамою. Її батько — Марат Бірман, загинув 9 листопада 2023 року поблизу села Іванівське Харківської області. Нині петиція про присвоєння йому звання "Героя України" посмертно зібрала 25 тисяч голосів й перебуває на розгляді Президента України.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram