На Дніпропетровщині презентували виставку писанок, які намалювали діти-переселенці

Писанки. Фото: Дніпропетровська ОВА

На Дніпропетровщині відкрили виставку писанок, які створили діти-переселенці під час майстер-класу. В експозицію потрапили 15 робіт. Їх продемонстрували та освятили у храмі.

Про це йдеться на сайті обласної військової адміністрації.

Одна з учасниць – 15-річна Іра з Нікополя. Дівчина згадує: спочатку не розуміла, що почалась повномасштабна війна. Усвідомила це, лише коли поїхала з рідного міста.

"О третій годині ранку, коли лунала чергова сирена, мама і тітка зрештою вирішили, що треба їхати. Вони відправили нас із сестрою спати, а самі взялися збирати речі. Джерік, такса моєї сестри, не хотів лізти в сумку, і ми мусили його залишити. Це рішення далося нам дуже важко", – каже Іра.

Фото: Дніпропетровська ОВА

Фото: Дніпропетровська ОВА

Таку експозицію організовують за проєктом PYSANKA втретє. До цього дітям провели майстер-класи. Там вони дізналася більше про українську культуру писанкарства та спробували різні методи розпису.

"Памʼятаю, що коли стріляли, ми ховались під ліжком або накривались ковдрами і сиділи в коридорі. Раніше з них ми робили собі халабуди. А тепер – захищалися під ними від куль. Вдома я любила малювати, але зараз мені не хочеться. Зараз я хочу додому", – розповіла переселенка з Лисичанська Христина.

Фото: Дніпропетровська ОВА

Виставку покажуть у дипломатичних установах України закордоном.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро