Медикиню з Дніпропетровщини підозрюють у встановленні неправдивих діагнозів військовозобов'язаним

Затримали медикиню, яка встановлювала неправдиві діагнози військовозобов'язаним. Фото: Сумська обласна прокуратура

Завідувачці інфекційного відділення одного з медичних закладів на Дніпропетровщині повідомили про підозру у встановленні неправдивих діагнозів військовозобов'язаним за гроші.

Про це мовиться на сайті Сумської обласної прокуратури.

За повідомленням, у січні 2024 року лікарка склала та видала пацієнту виписку з медичної карти стаціонарного хворого про наявність у нього низки захворювань, які є підставою для визнання його непридатним до військової служби. Свої послуги медикиня оцінила в 30 тисяч гривень.

Жінці повідомили про підозру за частиною 1 статті 368Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою та частиною 1 статті 366 Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документівКримінального кодексу України.

7 лютого слідчі повідомили про підозру жителю Білопілля на Сумщині за частиною 3 статті 332Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, частиною 4 статті 27Підбурювання іншого співучасника до вчинення кримінального правопорушення, частиною 1 статті 369Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, частиною 2 статті 28Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією та частиною 1 статті 263Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами Кримінального кодексу України.

Чоловік влаштовував військовослужбовців або військовозобов’язаних в медичні заклади Дніпропетровщини, де їм видавали виписки із завідомо неправдивими відомостями діагнозами. Надалі це було підставою для визнання людей непридатними до військової служби та можливістю виїжджати за межі України.

Також правоохоронці задокументували факт продажу підозрюваним за 1200 доларів США автомата Калашникова з магазином до нього та 30 набоями.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро