Зеленський оголосить всеукраїнський день жалоби за загиблими у пожежі в Харкові

. Суспільне Харків

Президент України Володимир Зеленський підпише указ про оголошення жалоби в Україні 23 січня.

Про це глава держави сказав на місці пожежі у Харкові, повідомляє кореспондент Суспільного.

"Питань багато до таких об'єктів, тому ми приїхали. Зараз ми чули доповідь ДСНС тут на об'єкті, але висновки треба робити після отримання всіх деталей... Ще раз мої співчуття. На жаль, причини приїзду до Харкова останній рік — не дуже добрі. З'ясуємо цю ситуацію і розуміємо, що це дуже серйозний виклик. Я підпишу указ, завтра буде день трауру на державному рівні", — сказав президент.

Читайте також: Пансіонат "Золотий час". Що відомо про пожежу у будинку для літніх людей у Харкові

Раніше у Харкові 22 січня оголосили день жалоби. У місті приспустили прапори й скасували розважально-концертні заходи та спортивні змагання.

Що відомо

  • 21 січня у Харкові сталася пожежа у пансіонаті "Золотий час", в якому перебували літні люди. Загинули 15 осіб, п'ятьох шпиталізували з опіками, отруєнням чадним газом та у стані стресу.
  • Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних у причетності до пожежі. Серед них – власник будинку, орендар, директор та адміністратор пансіонату. Наразі слідчі розглядають три основні версії причин.
  • Правоохоронці перевіряють легальність роботи 118 закладів на Харківщині, в яких перебувають пенсіонери та люди з інвалідністю.