Британія планує за пів року вакцинувати всіх дорослих жителів

.

Уряд Великої Британії розраховує, що до вересня поточного року кожен дорослий житель країни отримає хоча б одну дозу вакцини від COVID-19.

Про це заявив міністр закордонних справ країни Домінік Рааб в ефірі телеканалу Sky News .

За його словами, вересень зазначений в дорожній карті уряду, як термін "тотальної вакцинації". При цьому він не став запевняти, що всі британці отримають другу дозу вакцини протягом 12 тижнів, як це передбачено інструкціями. Міністр лише зазначив, що уряд має виконати цю норму.

Крім того, Рааб висловив сподівання, що деякі карантинні обмеження можуть поступово зняти до березня, щоб Британія могла "повернутися до нормального життя". Однак це станеться, якщо в країні не зафіксують нові штами коронавірусу.

За даними Sky News, першу дозу вакцини від COVID-19 в Британії вже отримали понад 3,5 мільйона осіб. Тобто щодоби пацієнтам вводять приблизно 324 тисяч доз.

Що відомо

  • З 18 січня Велика Британія закриє туристичні коридори та посилить прикордонний контроль через поширення нових штамів коронавірусу, зокрема з Бразилії.
  • Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон 9 січня заявив про безпрецедентне за весь час пандемії коронавірусу навантаженням на лікарні країни.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна розглядає можливість скасувати візи для громадян Великої Британії у 2021 році.