Ситуація з новим штамом COVID-19 вийшла з-під контролю – МОЗ Британії

. ITV

Міністр охорони здоров'я Великої Британії Метью Генкок попередив, що ситуація з новим штамом COVID-19 вийшла з-під контролю через його швидке поширення.

Про це міністр заявив 20 грудня в ефірі телеканалу Sky News.

За його словами, уряду довелося "діяти рішуче" та посилювати карантинні заходи попри наближення Різдва. Зокрема, британська влада вирішила скасувати заплановані до свята послаблення у низці районів Англії та скоротити їхню тривалість для Уельсу та Шотландії.

Хенкок припустив, що посилені карантинні заходи діятимуть протягом кількох місяців.

"Це (новий штам – ред.) – велика проблема, поки ми не зможемо застосувати вакцину для захисту людей. Це те, з чим ми стикатимемось по всьому світу протягом пари наступних місяців", – заявив він.

При цьому міністр також назвав "безвідповідальною" поведінку мешканців Лондона, які намагаються виїхати з міста до початку дії нових карантинних обмежень, створюючи при цьому натовпи на вокзалах міста. Міністр наголосив, що контроль нового штаму значно важливіший, ніж коли-небудь раніше.

Що відомо

  • У Великій Британії виявили новий штам коронавірусу, який, за словами прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона, може бути на 70% заразнішим, ніж вже відомий.
  • Через це деякі держави світу обмежили авіасполучення з Британією. Також Європейський Союз проведе термінову кризову зустріч в Брюсселі, щоб обговорити обмеження на транспортне сполучення з країною.
  • Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про посилення з 20 грудня карантинних обмежень у Лондоні та на південному сході Англії через сплеск захворювань на COVID-19 та появу нового штаму вірусу.
  • Початок сезону зимових свят більшість країн ЄС відбувається в умовах значного зростання кількості хворих на COVID-19. У зв'язку з цим національні уряди попереджають, що святкування Різдва та Нового року пройдуть в умовах карантинних обмежень.